söndag, oktober 18, 2009

Permis, feber och massa stick i handen...

I går skulle Mio hem på permis för 3:e gången på snart 6 månader. Vi åkte ner innan tio-målet så maten inte skulle åka upp på vägen hem. Mio verkade lite hängig och blek men vi anade ju inte då att han var på väg att bli sjuk. Väl hemma med Mio och alla grejer som behövs märkte vi att pulsen var ovanligt hög (180, vanligtvis har han en vilopuls på 110-130), sen var han lite varm så vi tog febern och den låg då på 39,1... kändes ju sådär att man dragit ut honom i värsta stormen när han hade feber, men det är lätt att vara efterklok!

Ringde ner till barn avd och blev instruerade att ge Mio en alvedon för att få ner febern, efter en timma var pulsen märkart lägre och vi kunde stanna kvar hemma. Dock sov han hela dagen, men vem gör inte det när man känner sig lite vissen?!

Feber gick sakta ner och vi åkte tillbaka med Mio senare på kvällen, när vi kom till sjukhuset tog dom infektionsprover och halv tolv på natten ringde läkaren hem och berättade att Mios CRP (ett prov som ska vara under 8) låg på 60 och att han troligtvis hade åkt på en lunginflammation, då blev man minst sagt orolig. Läkaren sa dock att dom upptäckt det i god tid och att dom skulle sätta in antibiotika direkt och ta nya prover nästa morgon. I morse hade CRP stigit till 67, men det är tydligen inget konstigt de första 12 timmarna innan antibiotikan hunnit göra sitt. Det togs även näs och -blododling. I kväll var CRP nere på 57 vilket är ett gott tecken.

Mios allmänntillsånd var för övrigt bra och han var rosig och fin i ansiktet, jollrade och smilade som vanligt. Eftersom Mio har andningshjälp i form av en BPAP (en slags respirator) så är det mycket mer riskfyllt med lunginflammation en på ett friskt barn.