torsdag, januari 28, 2010

Annars då? Jo, det är rätt bra...insnöad, borttappad och fast i Facebook träsket!


Efter kvällens bad så doftade Mio allat annat än stinky, men pymen är ju sååå söt!
Det händer så mycket just nu att jag nästan glömmer bort att skriva...på kvällarna är jag så trött att jag bara orkar Facebooka, lika fast i FB som ett envist klibbigt tuggummi under skon.


Tanken var att vi skulle påbörja inköpen av material till nya rummet denna vecka, men så blev Ola sjuk så det fick vänta...och i dag när han äntligen var på benen igen så var det ju 15 ton snö ute och köra bil med släpvagn var inte att tänka på, vi fick vara glada att vi kunde komma ut med bilen. Blev dock ett mini inköp på ByggMax, skruvar, lister och lite annat smått och gott. Bygget drar nog igång nästa vecka och då får vi hoppas att det är mindre snö så vi kan lägga virket i carporten, lite ont om plats inne för reglar och annat byggstuff. Jag som hade en plan om hur allt skulle flyta på... men det är bara att inse att det inte alltid blir som man planerat! Som tex soffan som jag beställt från IKEA, det brukar ju vanligtvis ta 100 år när man beställt något därifrån, men nu ringde dom och sa att den kommer på måndag??! På MÅNDAG??...men jag har ju precis beställt den sa jag till tjejen i telefon, det tar väl minst 2-3 veckor? Hon trodde väl att jag var helt puckad och inte ville ha soffan... Har bara inget plats för den...just nu. Den skulle ju komma när rummet var klart, får se vart vi kan stuva in den så länge då (men vart stuvar man in en hörnsoffa?).


Mios rum är i alla fall klart (nästan), sängen är här och färgen på väggarna sitter kvar, det är bara grabben som ska bo där som fattas...men han kommer snaaaaaart. Sängen är en spjälsäng modell större med fjärrkontroll till, man kan åka upp och ner,upp och ner...sen kan man även åka upp i sittande läge och samtidigt få skönt stöd under knäna, tro mig när jag säger att vi testat, jag och Mollan=) Sängen är 1,68 lång så jag med mina 1,63 korta cm kan ligga som en kung i Mos säng och jag kan lova att det är där det kommer att bli kvällshäng i pyjamas för oss kortare familje medlemmar nu framöver=) Upp med platt tv:n bara så kör vi fredagsmyyyyys.Man känner sig lite lost i all denna vita nederbörd, blind och en allmän trafikfara... ser väldigt dåligt i vanliga fall och ännu sämre när det är mörkt och mycket snö, man ska inte köra bil i snökaos och prata i mobilen (inte samtidigt i alla fall), råkade få sladd i Malmros rondellen och hamnade på fel ställe kan man säga, men det gick bra, tur att jag var själv i rondellen just då. Det är andra gången denna vinter som jag får sladd på bilen, senast så satt jag fast i en snödriva i 15 minuter..och alla bilarna dom bara körde förbi!! Konstapel Bröms kommer nog att beslagta mitt körkort snart...och bilen också för den delen.

Kidsen mår bra och ingen kräksjuka så långt ögat kan nå, peppar peppar... Vitpeppar är förresten bra har jag hört, så jag tar en burk varje kväll, just in case;)

Mio går upp bra i vikt och väger nästan 7 kilo, masken är av ganska länge nu varje gång vi testar och det funkar hur bra som helst, han är en pigg och glad kille. I går när jag kom ner så var Mio inte på sitt rum...då blir man ju liiiite orolig, gick förbi fikarummet... och vem ligger där på soffan och myser, -Jo, MIO!=) Den lilla godingen, han är väl omhändertagen när vi inte är där och det känns riktigt tryggt och skönt.

Molly har fått en egen pulkabacke...på terassen?!I dag slog det om till 10 000 besökare, vad ska man säga, lite blir rörd blir man allt. Tack för att ni är intresserade av vårt liv och vårt kämpande med lilla Mio. Ja, bloggen börjar ju göra små utsvävningar nu med renoveringar och gud vet allt och handlar inte bara om Mio...kanske blir det lite inredning också, vem vet;)

P.s Som ni vet så söker vi assistenter, först och främst assistenter till natten (vakpass), är någon intresserad så kontakata Carina Funck på Wisby Assistans, 21 10 95 eller
info@wisbyassistans.se


Ha det bra och se upp för snöras...och gul snö också för den delen!
Love