måndag, april 11, 2011

Simultankapacitet och lösa tänder och massa ♥♥♥♥

I dag är det en sorglig dag, vår farmor somnade in...93 år gammal. Hon var gammal, trött och kände att det räckte nu, men trots att det var skönt för henne att få somna in så är det så sorgligt och ledsamt. Vi kommer att sakna vår farmor , hon var den enda mor/far -förälder som vi hade kvar...nu är hela den generationen borta. Men livet går vidare...

I övrigt
är det fortfarande lite förkylt på hemmafronten, men Mollan är tillbaka på dagis och nu när våren är här så vankas det många aktiviteter och utflykter, senast var det besök på Fenomenalen här i Visby som var mycket uppskattat, dessutom fick jag äran att göra Mollys första matsäck!=) Det blev dock svårt att välja vad som skulle ätas, när jag frågade vad hon ville ha för mat så blev svaret -pannkakor, kycklingklubba, yougurt, mackor
, frukt och festis!!! Hm, lite för mycket för den lilla magen kanske. Vi fick banta ner listan en aning och det slutade med pannkakor, kycklingklubba och festis!Vi har även påbörjat ett nytt projekt här hemma och det är att göra en total make over i Mollans rum, välbehövligt då inget är gjort där sedan vi flyttade in 2003...eller jo lite ändrade vi ju när hon föddes, men nu är hon ju en stor tjej och då måste man ju ha ett lite coolare rum=) Så just nu håller jag på att måla hela rummet vitt (inte så lätt när det är fyra meters takhöjd och själv är man tre äpplen hög), så det tar ett tag att måla allt och när allt är målat så ska det målas en gång till!!! Tur det finns stegar!

När allt är vitt så har Molly valt att hon vill
ha en karttapet på ena väggen, så om någon har tips på såna tapeter eller fototapet så får ni gärna höra av er! I dag beställde jag även en rulle med en väldigt snygg tapet som passar mig som älskar stjärnor och New England inspirerad inredning, denna tapet ska jag tapetsera garderobsdörrarna med...tapeten heter Keek-A-Boo och kommer från märket Midbec. Sen blir det en ny säng, typ loftsäng fast i lägre modell med en liten stege upp samt ett skrivbord under som går att fälla ut. Den lilla söta växa sängen fick kusin Algot ta över, tror han kommer att trivas bra i den!=)
Molly frågar ungefär femton gånger om dagen när hennes rum kommer att bli klart...Ja ni får helt enkelt vänta med spänning och se resultatet när det så småningom är klart!=)

Mio har även han en envis hosta kvar och man undrar när den ska ge med sig!? Annars är han på topp! Snart, om några veckor är det dax att åka till Astrid Lindgrens för att sätta in Mios peg, lite nervöst börjar det bli för mamma... Han har fått ett bord till sitt ståskal som han gillar att stå och fixa vid, måla, leka och nu gillar han även att få en egen skål med yougurt eller nån god puré som han kan smaska/kladda med. Han tar till och med en sked med ex yougurt och stoppar i munnen, utan att spotta ut!!! Härligt!=)


En annan sak som Mollan frågar och påpekar femton gånger om dagen är att hennes tänder är lösa...först var det en, sen två, sen tre...ja det verkar inte bättre än att alla är på väg ut, på en och samma gång!!;) Snart är Molly en tandlös gumma och då får vi väl lov att skaffa löständer!;)


Puss och godnatt!!

Ps. Vi söker ännu och för fullt en assistent för dag och natt tjänst!! Så vet någon någon eller om någon själv är intresserad, så hör av er till mig=)
Sov gott lilla farmor...


Bred dina vida vingar,
o Jesus, över mig
och låt mig stilla vila
i ve och väl hos dig.
Bliv du min ro, min starkhet,
min visdom och mitt råd
och låt mig alla dagar
få leva av din nåd.


Psalm 190