tisdag, augusti 23, 2011

Sommaruppdatering och massor av bilder !!

Ja ni vet vad jag lovade senast...men jag är urusel på att hålla någon form av kontinuitet! men nu är det vardag igen och alla rutiner på väg tillbaka, så kanske får jag rutin på bloggandet också så småningom;) Man får ju lite lätt idétorka också, både vad det gäller middagsmaten och skrivandet! Så tips på båda är varmt välkommet:)

Om jag skulle berätta om sommaren här och nu så skulle det nog bli en hel uppsats, så jag ger er bilder istället! Sommaren i bilder... Men jag kan ju berätta om senaste tiden, dom senaste dagarna med andra ord, för det är så långt bak i tiden minnen är med;)

Molly har som ju som bekant sagt hejdå till dagis och börjat förskoleklass, första dagen var i går, men då var det bara fritids...i dag började det på riktigt, spännande!! När hon kom hem så gick hon till skolgården här bredvid med en kompis, när hon kom hem var hon vrålhungrig och vi åt mat, men på en sekund vände allt och Mollan blev jättedålig och fick gå på toa mm...skakade som ett asplöv och skulle bara kräkas:( Efter mycket om och men så kröp det till slut fram att dom hade käkat små gröna äpplen på skolan, så jag sprang bort och plockade med mig allt som små skitungar skulle kunna tänkas äta, små gröna omogna äpplen samt röda och svarta bär. Efter ytterligare en stund och mycket frågande så kom det mer info, dom hade även käkat dom svarta bären som vi sedan fick veta var giftiga Liguster, var bara till att ringa giftinformationen som sa att dom var farliga om man fått i sig mer än tio, men man blir sjuk av att bara äta ett par stycken! Mollys kompis blev också sjuk, men nu är Molly redan bättre och jag är ganska så säker på att dom inte ätit mer än tio... ungar!!!

Mio mår toppen toppen, han har ingen mask dagtid och det är så skönt, frihet!!!!! Han snackar jättemycket och sjunger, han älskar Playhouse Disney och Musses Klubbhus, den signaturmelodin kan han utantill, det namn han säger bäst och helt klockrent är mamma:) han ropar på mig så fort jag är utom synhåll. Han har blivit ganska så intresserad av att smaka och han får alltid något när vi äter, i går när vi var i kiosken och köpte glass efter fritids så fick Mio en egen glass, men sen ville han hellre ha min glass och den mumsade han på en lång stund:)
Vi håller på och ska kolla på dagisplats åt Mio till hösten, har dock inte satt upp honom på någon kö...dumt, men vi har inte tänkt så långt. Men nu är det i alla fall på gång och det ska bli skoj för Mio att träffa andra barn, han behöver det, och inte bara hänga hemma vid mamma.

I helgen ska vi åka till Burgsvik och bo på Grå Gåsen (ni vet där dom spelade in "Så mycket bättre"=) Barnen farmor fyller 60 år och det ska vi fira med hela Olas familj som kommer hit från Dalarna, ska bli riktigt nice=) Har aldrig varit där ute förut, brukar hålla mig kring Visby, finns risk för att jag går/kör vilse annars!

Nu kommer det lite bilder...eller ganska många bilder eftersom jag varit flitig med kameran i sommar=)
Mio har vuxit på sig och blivit en stor kille!!


Kvällstur till Almedalens lekplats och stenletande på stranden!

Molly!

Mommomyyyys!!


En helt vanlig dag hos familjen Pettersson/Bröms! Badande barn och fika på altanen=)


Vi fick besök av Olas syster med familj=) Här på bilden, Lotta med glasögon på sned och Alma på armen=)


SötMolly och SötAlma!


Vi var på Nickelodeon dagen på Kneippbyn! Här ser vi Danny in action!


Ansiktsmålning stod på schemat, låååång kö!


Det hände så mycket, överallt!! Mio var minst sagt lite förvånad;)


Molly...och Danny i bakgrunden=)


SnyggDanny igen! Molly ropade på honom, därav den braiga bilden;)


Molly och Svampbob!=)


...och söta Amy!


Vi var i mammas stuga i När med grillning och övernattning! Här ser vi en av twinsen som fått lite problem med kardborrebollarna och pilarna som envist vill hänga kvar på fina koftan=)


Riddaren av Gluggen!


Från den ena gluggen till en annan, Gottgluggen!Medeltiden x 2, Mollan och jag hade en kväll på stan med besök på medeltiden och sen klättrade vi på mjuren;) och käkade korv med pommes seeent på kvällen, det tyckte Molly var lite mysigt och busigt=)


Sen var hela familjen på medeltiden...


...och avslutade med en glass på hamnen såklart!


Här bodde vi en natt, Fårö!! Riktigt härligt ställe, vi har redan funderingar på att boka en hel vecka nästa sommar=)


Pappa blekfis lapade lite sol på den tjusiga uteplatsen=)


Mio gillar gungor i alla dess former och på Fårö hade dom en superfin lekplats med många ovanliga leksaker=)


Medan pappa och Mollan tog ett dopp i poolen...


...så softade jag och Mio under en gigantisk tall, det fanns fritt med spännande kottar...


...Mio tyckte dom var skojiga, han puttade lite på dom och snackade lite med dom=)


...sen tog vi en sväng ner på sudersand för en fika och lite lek i sanden!


Mamma och pappa firade förlovningsdag på tu man han, checkade in på Hotell 1 nere i stan och gick och käkade på Masters! Nice=)


Som sagt, Mio gillar att gunga=)...


Den årliga kräftskivan hos grannarna, mycket trevligt!=) Undrar vad dom har så skojigt åt på bilden här...hm;)


Japp, fotbollsskola blev det nu i slutet av augusti, väldigt skojig tyckte Mollan, trots att hon var ensam tjej bland alla killar!


Kenippbyn x 2 har det blivit, senaste gången blev Molly bjuden av fotbollsskolan, det ösregnade, men vi hade regnställ så vi kunde inte klaga!

...men den stora bebisen kan fortfarande somna i mammas famn=)

Kram till alla!!