måndag, september 26, 2011

Tänk på att...

Nu är det verkligen förkylningstider!!! Lämna inte barn på skola/dagis om dom är förkylda, det är precis i början av förkylningen som det smittar mest! Man kanske inte tycker att det är så farligt med lite förkylning...men tänk på de barn som har en grundsjukdom och då blir jättesjuka av en simpel förkylning!

Så stanna hemma och mys med sjuka barn istället för att skicka dom till skola/dagis och stanna helst hemma tills dom är helt friska! Och glöm för allt i världen inte att sprita händerna!;)

Hälsningar Smittskyddsinstitutet!

- Posted by Lotta using BlogPress from my iPad

...

Jaha, nu ringde Maggan och sa att en stor del av vänstra lungan är förtätad...ingen lunginflammation ännu, men det kan ju bli det om man inte gör något nu! Så det blir antibiotika och någon annan grej som dom skulle testa. Tur att vi hade läkarbesök i dag och fick kolla upp hans förkylning, för vi tyckte ju att Mio var på bättringsvägen...dock tänkte och sa jag häromdagen att hoppas inte det är lunginflammation!!!!

Men nu är det som det är och hoppas verkligen att det går fortare över denna gång!

- Posted by Lotta using BlogPress from my iPad

Location:Fältgatan,Visby,Sverige

Vänta...

Vi är lyckligt lottade som inte behöver besöka sjukhuset så ofta längre, vi har kanske fått vår beskärda del... Men i dag var det i alla fall dax för att träffa Doktor Maggan, ett vanligt läkarbesök för att kolla att allt är bra. Jag som ville visa att Mio inte har mask på dagen längre, men det gick ju inte, utan Mio visade sig från en ännu ganska krasslig och hostig sida men ändå med små inslag av skratt och bus.

När doktorn lyssnar så där lite extra länge på lungorna vet man att det inte är ok...det hördes inte så mycket på den vänstra sidan, vilket betyder att det kan finnas filtrat:( Vi fick en akuttid till röntgen (en akuttid som tog en timma!!!?)...och nu väntar vi på svaret. Hoppas verkligen att det inte är en lunginflammation, eftersom Mio ändå är så pigg som han är så känns det inte som en lunginflammation, men det vet vi ju sen tidigare att det kan komma som ett brev på posten!

Vänta...

Vänta...

- Posted by Lotta using BlogPress from my iPad

Location:Fältgatan,Visby,Sverige