torsdag, maj 26, 2011

Detta har hänt!

Eftersom vi fortfarande är sjuka så har Ola fått vara hos Mio själv hela natten och hela dagen, Mio har dock sovit som en prins hela natten och Ola har fått vila han också. I dag var operation planerad till kl tio, men den drog igång först fram mot halv tolv. Mio var på tipp topp och på värsta bus humöret=) Han charmade alla och lekte tittut med narkosläkaren... när dom slog på dom starka lamporna på op så blev han väldigt intresserad av dom sa Ola. När dom tagit av Mios mask och skulle sätta dit syrgasmasken så fick Mio själv sätta ihop slangen och masken, han är ju van och vet hur det funkar...det tyckte op-personalen var väldigt kul=) Och från att vara mitt uppe i allt bus och skoj så tog det ungefär 15 sekunder från att dom sprutade in sömnmedlet till att Mio sov gott.

Själva operationen samt gjutning av den nya mask som Mio ska få tog ca 2 timmar, efteråt fick han ligga på uppvaket och nu är han på BIVA (Barn intensiven) där han får ligga för observation, vet inte ännu om han måste vara kvar där över natten eller om han får komma tillbaka till avd. Ola och Molly var i väg en snabb säng och köpte pizza och precis när vi skulle börja äta så ringde dom från BIVA och sa att Mio vaknat och var ledsen, jobbigt när Ola sa att han kunde höra Mio skrika...och så får jag inte gå dit)= Men Ola är där nu så det känns bra. Mio har varit vaken sedan operationen, men har sovit största delen av em/kväll. Klart han har ont nu när lokalbedövningen släpper, han får någon form av smärtstillande sa Ola, men det känns nog ändå.

Masken som dom gjutit är en ny modell som tydligen ska vara jätteliten och som gör att Mio kommer att kunna se mycket bättre, i dagsläget med den mask han har så blir sikten delvis lite skymd pga av att masken är lite i vägen. Den mask han har nu finns bara i en storlek och hålet för näsan lika så, det innebär att vi hela tiden måste klippa hålet större i den takt då Mio växer...och hur lätt är det att klippa rakt och utan att få massa hack i en sladdrig liten mask som är gjord i tunnaste sillikon!!! Inte såååå lätt... Så nu slipper vi det!!

Eftersom Mio är på intensiven och där finns massa maskiner så får Ola inte ha på sin mobil, därför så får jag snällt vänta på att han ringer och uppdaterar mig om läget...jobbigt, hatar att väta och vara ovetande om läget, vill alltid vara Online!=)

Så nu väntar vi....och väntar...och väntar...

Molly spelar Nintendo och jag kollar på Big Brother Live 24-7 som jag skaffade i natt och som gäller i 7 dagar=)

I morgon så har vi käkat 6 doser Kåvepenin och borde därmed vara smittfria, då ska jag gå till min lilla Mio Klio! Ola ska åka till Chrysler och fixa vår bilnyckel som gått sönder och Molly ska få vara med bästa Monica, dom ska nog hitta på något skoj=)

Vi hälsar och säger stort grattis till Tobbe på hans 40 -årsdag i dag och hoppas att dom får en riktigt trevlig fest i kväll!=) Puss på er allihopa, vi saknar er och önskar vi vore där!

Så vi hörs! Kram Lotta

Lite bilder......då så, nu är det klart!=) Mio har en knapp på magen och op gick bra. Har inga detaljer än så länge mer än att Mio ligger på uppvaket och är tillbaka i sin BiPAP...

Kram L.