fredag, januari 15, 2010

Aj aj! Oj oj! Nej tack!

Tycker jag har rätt att ojja mig lite! Opererade armen i går, för andra gången...har ett lipom (heter även fettknöl, men låter inte lika fränt) på överarmen som bara vill komma tillbaka hela tiden! Men i går åkte den som sagt och i dag gör det riktigt "J" ont... Syster Bröms (Ola) har lagt om "köttsåret" i kväll så vi får hoppas det blir bra snart och att knölen håller sig borta i fortsättningen.

Kräksjukan börjar härja har jag märkt/hört... januari är verkligen ingen kul månad, om juli kallas rötmånad så kan vi ju kalla januari för kräkmånad! Så när kräksjukan knackar på dörren så säger vi blankt -Nej tack!! Kom inte hit, inte till oss, gå nån annan stans!

I går fick Mio sin första spruta med RS-antikroppar, tyvärr är det ju även sånt som börjar härja den här tiden på året och det är nog det värsta av allt. Han har inte reagerat på någon av de vaccinationer han tidigare fått, men i natt hade han haft lite feber, förmodligen sviter efter gårdagens spruta. I dag mådde han mycket bättre och vi hade julgrans skakning på sjukhuset, dans runt granen, tomte och julklappar, glass och fiskdamm=) Det var "långliggare" plus syskon som tjoade omkring på barnavdelningen i dag, underhållande tyckte Mio som smilade när pappa dansade runt granen.

Mio hade ju gått ner lite i vikt, förmodligen på grund av att han kräktes upp maten hela tiden... Nu får han en ny sorts mat och kräkningarna är nästan helt borta=) Vikt och längd i måndags var helt otroliga 6,7 kilo och 66 cm!!! Det är +300 gram på en vecka, man kan bara tacka och bocka för den dundermaten. Men man kan inte bara fylla på utan att träna, det vet man ju själv (eller nåt sånt), så Mio får ju kämpa lite i gymmet också, favvo just nu är att ligga på golvet på en skön madrass och dänga till leksakerna som hänger ovanför... lättroad kille, men bra armträning=)

Veckan har gått åt till att flytta om, måla om och tänka om. Mio ska ju komma hem snart och då kan man ju inte flytta in i vilket rum som helst... vi fick helt enkelt stuva om lite här hemma och så målade jag och Molly om Mios rum. Vi kommer att flytta upp tv rummet och eftersom Molly vill ha en sån mysig soffa som grannen har (alltså en mjuk, fluffig och mysig hörnsoffa och inte en stel och stilren skinnsoffa som vi har i dag) så ska vi nu beställa en ny från IKEA. Vi slår nog till på en ny tv också när vi ändå är på G, den gamla får ta plats på en av Mios nymålade väggar.
Mios rum ligger på undervåningen och har fungerat som gästrum tidigare, men eftersom vi har plats över uppe på hallen så kommer vi att bygga en vägg och göra ett nytt gästrum där, blir nog bra.

Såg i kväll att jag haft över 100 besökare på ett dygn, riktigt skoj. Tack! Har dock lite prestationsångest och idétorka ibland, men det är bara att hänga på låset så dyker det snart upp nått nytt.

Måste bara berätta vad Molly gjorde i kväll, hon är baaaara för skön!! Hon ropade på mig när jag var på toan och frågade vad en spikmatta är för något, när jag kom ut så hade hon släpat in vår nya dörrmatta (en sån gummimatta med små gummiploppar på) framför tv:n och lagt sig på den... -Mamma, är det en sån här? Den är jättebra för ryggen!

Ja, det börjar väl arta sig, ljusna, lätta...med lite tur är det även vår snart också. Det ordnar sig...

Natti och glöm inte att tvätta händerna!!