lördag, mars 12, 2011

Lååångdraget var det!!

...melodifestivalen, baciller, slask och grådask!! Allt som ett envist tuggummi som fastnat under skosulan... Men lite kul var det ändå i kväll med mello, i alla fall slutet, ingen skräll dock att Saade tog hem vinsten...=)

Veckan som gått har innehållit ganska så mycket sjukdom i denna familj, fi tusan...nu får det sannerligen vara nog!! Mio blev dålig i måndags, pang bom bara så där, men förmodligen hade han någon förkylning på gång som inte märktes så mycket, men som helt plötsligt slog till. Natten till tisdagen var han rätt så krasslig och krävde extremt mycket syrgas, tror vi gjorde av med 5 tuber den natten och så var han jätteledsen och ville absolut inte ligga ner...

Eftersom jag också var sjuk så fick Ola åka ner med Mio till doktorn för att kolla vad som var fel, men där blev dom kvar i några nätter)= Dom tog väl det säkra för det osäkra eftersom dom missade att Mio hade lunginflammation senast, men lungröntgen såg bra ut denna gång...hallelujah för de!! Sen togs alla möjliga prover som skickades iväg och som man då måste vänta så in i bängen länge på (en HEL dag) men som för en annan känns som en hel evighet!! Dom proverna var också bra, förutom CRP:t som låg som högst på 127, men som sen sjönk till 30 inom loppet av 24 timmar!? Ja, vad var det då?! Vet ej! Var väl nåt virus som alla andra har, fast det var ju bra så vi slapp samma resa som förra gången. Dock visste läkaren inte vad han skulle göra med Mio när dom kom in och eftersom dom misstänkte influensa så gav dom Mio Tamiflu!! Hu!! Men tydligen måste man ge Tamiflu inom 48 timmar om man misstänker influensa, men den sattes ut dagen där på när provsvaren visade sig vara negativa=)Alltid jobbigt när Mio är på sjukhus, så det var skönt att han fick komma hem efter tre dagar=) Det är absolut inga problem för honom att vara där, så många som leker och gullar med honom så det går ingen nöd om man säger så, men i kväll märkte vi att det nog allt satt sina spå ändå. Ola och Mio låg i soffan och kollade på mello, jag och Mollpi kollade på Mr Bean i sängen, men varje gång jag gick ut till Mio så började han gråta när han såg mig...hm jättekul, han som är så himla mammig nu!? Sen kom Ola på att det nog var min långa vita tunika som fick Mio att gråta, jag såg ju ut som dom som kommer med nålar och vill stickas hela tiden...klart man bli ledsen då!

Som det inte räckte med Mio på sjukan och att jag låg nerbäddad med snortapp, halsont och allt det där så blev såklart Molly också sjuk mitt i alltihop, då ville man typ bara gå och gräva ner sig...en sjuk mamma och en sjuk Molly fick åka till apo och inhandla div frisknatillossalvedontuggisar och massa annat grejs och sen hem och softa i sängen. Sen blev vi friska...eller ja, nästan;)

Så nu får det där j*vla tuggummit lossna nån gång så det blir vår med sol och gömsisnö kommerframitöhundbajsar och såna där andra fina vårtecken=)

Jag har mellan varven hunnit med att tokrensa alla köksskåp och Mollan är nog lite sugen på att när våren kommer kanske ha en liten loppis här på gården. Sen har jag givetvis tokrensat i garderoberna också eftersom Molly växer så det knakar och det då är väldigt få plagg som passar vid det här laget. Men dom har jag så klart lagt på Tradera=) Nästa tokrens får bli förrådet ute, där blir man tokig bara av att öppna dörren just nu! Men Molly lilla cykel har jag i alla fall hunnit slänga ut på helagotland.se i fall någon är intresserad av en cericerosa 12 tummare;)

Glömde nästan, i dag har vi varit hos storasyster Sanna på födelsedagskalas, tack för en mysig fika sis!=)

Kram till alla!