fredag, juli 02, 2010

Kidz...kalaz, tåg och lite hopp...Det här kortet är från midsommar då vi firade med syrran och hennes familj på Paviljongsplan, söta Molly och Mio, iförd nya stört krukan=) Såå söt!

Mollan med krans i håret, kan tilläggas att den kransen gjordes på ca 5 minuter, men blev ändå ganska fin=)


Nya poolen på baksidan, man kan springa från köket ända ut på terrassen och bomba i poolen. Fin liten oas vi fått där...
Molly busar med kusin Algot på hans 1-års kalas, sötaste ungar!!
Ok, Mollan får välja dagens agenda: Hoppa hoppborg, käka glass, hoppa hoppborg, åka tåget, lite hopp på borgen igen och sen köpa Darth Vader kläder inkl lysande/låtande svärd för att riktigt toppa utstyrseln (eller ska vi kanske kalla honom för Lars Vader, det var i alla fall vad Molly trodde att han hette=) ...sen sa hon att vi lika bra då kunde kalla honom Lasse Vader... Så nu har jag en ganska trött och lite febrig Lasse Vader bredvid mig här i sängen, masken fick jag efter mycket om och men ta av innan säng gående. Hon höll ju på att skrämma livet ur lillebror, han undrade såklart vem den nya i familjen med svart mask framför ansiktet, svart hellång mantel och blinkande svärd var... Lilla busiga räkan Molly!!

(Cool brud! Vadå åka tåg...kepa, solbrillor och...napp??)

Allt detta ville hon göra den absolut varmaste dagen på länge och sen dessutom gå omkring i denna utstyrsel en hel em/kväll, varför inte åka till stranden och leka i sanden och bada i havet?? Nix pix, inte fröken Bröms...hon har andra planer. Lillebror fick stanna hemma med snälla Jennie, han sussade gott ute på terassen i nästan två timmar, sen lekte dom med Mollans nya gasballong (tur att hon inte var hemma och såg det;) Ni vet de där med ditt och mitt...en ganska så jobbig grej, Molly vill sällan låna ut något till Mio, jo förresten så fick han en napp när Molly köpte tre nya, då valde hon ut den som hade fulast färg (orange) och gav den till lillebror, men i går kom hon med den nappen i munnen och sa att hon råkat ta fel napp och nu kunde Mio ändå inte få den eftersom hon hade slickat på den...daaaa!! Stora problem i den lilla världen.

I går var det kalas för lilla Algot som fyllde 1 år, vi var bjudna på kalas i Almedalen där syrran så fint hade dukat upp med fika och världens smarrigaste jordgubb/gräddtårta...perfekt kalas där barnen kunde springa fritt och leka och busa. Tack Linda och Tom för en fin eftermiddag!=)

Efter kalaset drog vi som blixten i väg i vår maffiosobil och handlade lite snabbmat innan vi skulle bli hämtade av mommo för att åka på cirkus. Jag, Mollan och mommo,
syrran med familj var oxå med och lille Algot somnade sittandes i mammas famn längst fram vid cirkus manegen och sov tills det var en kvart kvar av cirkusen, då är man trött då=) Jag kan gärna vara utan cirkus, trams enligt mitt tycke, men Molly älskar cirkus...ja, vilket barn gör inte de? Men jag måste ändå säga att det var rätt mysigt, det fanns inga elefanter denna gång och det är dom jag tycker så synd om, en jättestor elefant i ett litet tält...ingen bra kombo.

Mio har varit sjuk ganska länge nu, ca tre veckor och först nu börjar han återvända till det normala, sååå skönt att han äntligen börjar pigga på sig. Jag har varit ganska orolig för att skulle åka på nån lunginflammation, men tack o lov så har han sluppit det. Vi har fortsatt inhalera med natriumklorid vid behov och nu använder vi det väldigt sällan. Det märks på syret också, han behöver mindre och mindre extra syre och i går natt hade han inget alls, SKÖNT=) Han är glad och busig som han brukar vara och han har nu precis också lärt sig pussas, hur sött tror ni inte det ser ut?=)) Ska lära han lägga på handen också så det blir en släng puss. Han blir starkare och starkare i huvudet/nacken och håller upp huvudet jättebra när man har honom i famnen, bara att öva och träna!

I bland får man lite depp dippar ...eller ibland, rätt ofta måste jag säga, för jag ska ju inte sitta här och skriva att allt är tipp topp när det kanske är flipp flopp...Men så är det i alla fall, inte alltid bra dagar. Kan vakna på morgonen och komma på vilken vändning vårt liv tog sig och kan då bli lite lessen och lite arg, tänka på såna smågrejer som att jag inte kan sitta med Mio i famnen och ge honom en flaska välling, det kanske jag kommer att göra längre fram, det vet man ju inte...eller att han inte sover i vår säng, det känns jobbigt...visst kan han sova där, men då måste någon av oss vara vaken...och då blir det inte så bra. Eller att bara ta Mio på armen och gå ut i trädgården...eller bara sätta honom i vagnen och gå...såna enkla saker saknar jag. Nu behövs det ju lite mer planering om dessa saker ska utföras, med tanke på maskinen och så, men det funkar ju oxå...på sitt sätt. Och nu när Mio varit sjuk så har vi inte testat att låta honom vara utan masken, det har i princip varit stenkört, men nu ska vi börja testa igen...för förut kunde han ju vara utan den flera långa timmar och dit ska vi igen och då kan jag ta honom på armen och gå vart jag vill...nästan i alla fall.

I morgon är en ny solig dag och ett nytt kalas, Molly ska till sin granne/kompis Josef som fyller 5 år. Grattis Josef!!
Jag ska lägga mig och sola för min stora storasyster sa att jag behövde det...tolkar det som att jag är vit som ett lakan.

På söndag kommer Mollys och Mios faster Maja och hennes familj med nya lilla tillskottet Wilgot (måste hitta på ett bra smeknamn till honom, det är en grej vi har i vår familj, alla har smeknamn...vissa har flera stycken=) Dom stannar till fredag, så vi får se till att hitta på nåt kul med dom.

Nu ska jag sova för jag ska upp i ottan (vilket för mig är kl 08.00)

Gonatt & kram