torsdag, september 15, 2011

Extreme Home Makeover minus badrumsmatta!!

Före...


Efter...


Vi snackar EXTREME HOME MAKEOVER!!! Ni ser väl skillnaden!??

Det skulle egentligen varit en ännu större förvandling om inte Ola hade använt min nya badrumsmatta som badlakan!!! Jag skulle lägga på den NYA mattan när allt var städat och klart, som en sista finish...ni vet, så där snyggt med en bländande vit NY badrumsmatta! Men så hittar jag den slängd över räcket i trappan och frågar vem som hängt min NYA badrums matta här???! -Matta!...svarar Ola...-Jag trodde det var ett badlakan!
Det konstiga är att han inte ens reagerat på att han torkat sig med en matta!!! Jag menar, den är ungefär lika stor som ett frimärke i jämförelse med ett badlakan och dessutom rätt tjock och lite luddig...måste ändå varit en annorlunda upplevelse!?

Hm...får väl börja märka upp alla saker här hemma så det inte blir fler missförstånd! Annars går han väl till jobbet med en bordsduk runt halsen och grytvantar på händerna...

Nu ska jag gå och torka min badrumsmatta och sen ska jag spika fast den i golvet!

Puss o kram

- Posted using BlogPress from my iPad


Testing testing E A D C O...

I dag har jag varit och kollat synen...så nu jag ytterligare en sak att lägga till mina misstankar om att jag börjar bli gammal. -Jaha, hur är dom nya linserna du fick senast, sitter dom bra? Ser du bra med dom? Frågar min "linsdoktor"... -Äh...jo dom är perfekta, snurrar inte runt som dom förra och jag ser jättebra! Sen gör hon en grundlig kontroll...

-Kan du läsa översta raden?
-Ja!
-På vilken sida är texten svartast, på röda eller gröna sidan?
-På den röda sidan!
-Nu då, röd eller grön?
-Röd!
-Nu då, röd eller grön?
-Grön!
-Titta på strecket mellan 12:an och 1:an och strecket mellan 10 och 11, vilket är svartast?
-Mellan 12 och 1!
-Nu ska du se på strecket mellan 2 och 3 och 12 och 1, vilket är svartast?
-Hm, vilket streck var det nu igen...okej, mellan 2 och tre!
-Nu ser du massa svarta prickar, är prickarna svartare så här eller så här? Ett eller två?
-På ettan!
-Och nu, ett eller två?
-Två...
-Och nu, ett eller två?
-Två...
-Och nu, ett eller två?
-ETT!!!!
-Då ska vi se, sista bokstaven på mellersta raden är ett D, är D:et svartare och har tydligare kanter så här eller så här, ett eller två?
-Två!
-Är D:et svartare och har tydligare kanter så här eller så här, ett eller två?
-Ett!
-Nu ser du massa svarta prickar i en ring, är prickarna svartare så här eller så här, ett eller två?
-Ett!
-Och nu, så här eller så här, ett eller två?

Sen var det dax för det andra ögat...allt ihop från början igen!!

Till slut...

-Så där, då ska vi se vad maskinen kom fram till...

Sen rasslar det till och maskinen hittar två perfekta flaskbottnar till mig!:) "Linsdoktorn" öppnar en liten låda full med små monoklar (självböjt och klart;) och placerar tre olika monoklar i ett par Harry Potter meet Star Wars glasögon som jag sedan får prova. Nu kan jag läsa alla rader utom den längst ner, jippi i can see, i can see!!

Maskinen har talat och min syn har blivit sämre, inte så väldans mycket, men så pass att mina linser måste uppdateras. Då passar det ju extra bra att ta och beställa ett par nya "titta tv och virka på kvällen glasögon", som om någon skulle se mina nya glasögon då!!? Nej, därför så tog jag i lite extra denna gång och beställde ett par extravaganta brillor som jag tänker använda även när andra ser mig...om jag nu vågar...

Jag fick hjälp av min personliga optiker (likaså min mammas), han är väldigt intresserad av glasögon och gillar mest att vika ihop skalmerna (även här ett självböjt ord:) både åt rätt ...och åt fel håll!! Han fick helt enkelt bli min provdocka för kvällen.
Minen passar så där klockrent bra till dom där ganska så nördiga brillorna...eller som Ola säger, massmördare/Gynter glasögon.
Men visst är dom fräcka!?:) Känns som att jag behöver en radikal makeover nu när jag snart ska återgå till mitt arbete! Och ja! Detta är en radikal makeover...

I dag har det varit en så där bra dag då det händer flera roliga saker på en gång, men det kan jag tyvärr inte berätta här...inte nu i alla fall;) Jag köpte mig en trisslotter i alla fall för att se om jag hade skitmycket tur idag...men det hade jag tydligen inte.

I går var vi på ett ställe med Mio som heter Got IT (alltså IT som i data osv), där ska Mio få möjlighet att prova ut olika dataspel och liknande grejer som han sen får ta med sig hem, har inte riktigt helt koll på vad detta innebär ännu, men på fredag ska jag och Mio dit igen och testa testa testa:) Dom frågade om vi hade en stationär dator hemma...äh, nej svarade jag lite som om...finns det fortfarande såna??? Jag såg framför mig en sån där klump till skärm med femton andra tillbehör och med en mus bredvid som hade en sån där konstig sladd och allt! Det finns ju platta skärmar sa dom sen...hm..äh...jo det är ju klart... Eftersom Mio gärna slänger saker i golvet så är det inte optimalt att han får låna min laptop...så det kanske blir så att han får låna såna grejer som ex stationär dator därifrån:)

Nej, nu ska jag sova och drömma om svarta små prickar som dansar runt i ring och döda stationära datorer som blivit zombisar och tagit över välden...eller nåt sånt.

Gonatt

- Posted using BlogPress from my iPad