torsdag, oktober 06, 2011

Men ååååå va söt, ska vi inte ta och SKAFFA oss en sån där liten söt gullig sak...en sån där liten hundv...eller jag menar bebis!

Ett bra program startade på TV3 i kväll, ett bra program som säkert många känner igen sig i, men som få vågar prata om...så det är extra bra att det finns människor som vågar ställa upp och berätta! Jag förstår mycket väl om man inte vill eller vågar prata om det för jag har varit i samma situation som dom i programmet, men jag vill och har alltid velat prata om det eftersom jag vill att andra som är i samma situation ska veta att det verkligen kan fungera! Dessutom två gånger!!:)

Det jag pratar om är ofrivillig barnlöshet och programmet heter "Drömmen om ett barn"!

Den behandling som dom talade mest om i programmet är samma sätt som vi fick Molly och Mio på, genom IVF/provrörsbefruktning (In vitro-fertilisering) (läs på www.IVF-gruppen.se) Ingen helt enkel procedur att gå igenom, men det är väldigt bra att det finns...och tänk att en sån grej verkligen fungerar!! Helt otroligt!:)

Vissa får gå igenom samma behandling fler än en gång och för vissa räcker ett försök. Det är olika kösystem och olika antal försök man får beroende på vilket landsting man tillhör, men det finns även privatkliniker kan vända sig till. När vi gjorde vår första IVF (som blev Molly:) så kände jag inte en endaste människa som gått igenom samma sak, hade ju knappt hört talas om IVF och kan än i dag inte komma ihåg vad förkortningen står för...;) Men då hittade jag en grupp på sajten "Vi föräldrar", dom har olika grupper för olika ämnen och där kan man om man vill bara läsa sig till info från andra som går igenom samma sak eller så kan man gå med i gruppen och ställa frågor till andra.

Till en början läste jag bara vad andra skrev, men efter ett tag kände jag mig så utanför och ville prata med någon som gick igenom samma sak som jag och tog därför kontakt och började ställa frågor. Man fick ju såklart även läsa om dom som gjort IVF försök och som misslyckats gång på gång och det är kanske inte vad man vill läsa, fast samtidigt togs man ur sin bubbla där ett misslyckande inte existerade, för det är inte en självklarhet...vilket som sagt jag trodde då! Man blir ju lite smått galen och frustrerad av alla sprutor, nässpray, prover, ultraljud, tider och datum hit och dit...bara en sån sak som att man sätts i klimakteriet innan 30 års ålder, även fast det bara är för en kort period, så känns det är ju inte helt normalt, fast just då blir det av någon konstig anledning helt normalt!?

När man gjort en sån här resa så tänker man på ett helt annat sätt när det gäller barn, många frågar -När ska ni "skaffa barn" barn då?, eller -Är det inte dax att "skaffa ett till snart"? Hallå! Det är ju inte en hundvalp vi pratar om... Men jag tror att alla ändå vet att barn inte är något man bara "skaffar"!

Det går mycket störande reklam på tv nu om olika tester, graviditetstest, ägglossningstest mm och en som stör mig extra mycket är Clerablues ägglossningstest!!
En kvinna som säger att hon blev gravid så snabbt med sin dotter och nu vill hon typ ha ett till barn och ska med hjälp av stickan se när det är dags att hoppa i säng...typ..... Och reklamen avslutas med en kvinna som säger -Clearblue ägglossningstest, om du vill bli gravid på vanligt sätt! Vadå vanligt sätt??? ...och så finns det ovanliga sätt oxå eller?!
Nej, strunta i dessa tester så långt det går för dom gör en bara stressad.

Hur som helst så finns det inga vanliga eller ovanliga sätt att få barn på, huvudsaken är väl själva barnet...eller!?

Och till sist, till alla er som går igenom ovan nämnda, så ska jag inte komma med några goda råd, för det vet jag inte om jag kan ge...men jag kan säga så mycket att jag vet att det är jobbigt och psykiskt påfrestande, men jag kan även säga att det verkligen fungerar...för väldigt många!

Så keep up the good work och ge för bövelen inte upp!!!!! ♥ ♥

- Posted by Lotta using BlogPress from my iPad