onsdag, november 25, 2009

Mio 7 månader, glad mamma och promenad!Den kom den sågs, men den segrade inte, nu snackar vi infantrini (extra kalorier) som Mio fick förra veckan, vi gillar inte det eftersom Mio fick det på KS och han kräktes som en gris av det. Så i går satt pappa Ola stopp för infan då han gjort en bedömning att den framkallade ännu mer kräk. (Finns vissa tendenser till att Ola skulle vilja vara läkare, i dag ville han lyssna på mitt och Mollys hjärtan samt lungor...jag låter honom hållas, men gränsen får väl gå där ...bara han inte går runt till andra patienter).
Tycker redan att Mio kräks mindre, så vi får se vad som händer. Han hadde ändå gått upp i vikt denna vecka, 6150 pannor! Så nu ska han bara få Baby Semp 165 ml, så länge man märker att han inte är vrålhungrig så räcker det med Baby Semp eftersom den innehåller samma kalorimängd som Baby Semp 2.

Ok, nog om de...eller förästen, det blev en sväng med gamla ventolin också, det är en medicin som han får inhalera, en ny doktor tyckte att Mio lät lite rosslig i går så han ville sätta in ventolin för att kolla om det blev bättre, inte för att jag märkte nån skillnad på Mio att han skulle vara mer rosslig eller så, men å andra sidan är inte jag heller någon doktor. Tycktes inte se någon skillnad alls i går kväll fram till de att Mio fick värsta svett attacken, fattade inte vad som hände riktigt men pulsen gick ner och sen upp och så höll den på så en timma ungefär ....mysko. Syresättningen var kanon och vi kunde till och med stänga av syret helt, han var tokröd i ansiktet och svettig men annars helt lugn, låg och snuttade på sin tummer i godan ro. Ingen fattade vad som hände, men eftersom han inte verkade må dåligt så fick vi vänta och se om det gick över, vilket det gorde ganska fort. Efter det var han piggare och pratigare än vanligt, vet inte vad det var för inhalation han fick....=)

I dag är Mio 7 månader, helt otroligt, kan tiden verkligen gå så fort? I dag tog vi Mio i sin vagn och Molly i sin och så drog vi på promenad (2:a gången på 7 mån) vi gick bort till Tott hotell och tillbaka, känndes underbart. Vi stannade på den där nya uteserveringen och så ställde vi upp kamerna på bardisken så att vi kunde ställa den på timer så alla kunde vara med på kortet, Ola fick springa fort fram och tillbaka några gånger...en bil stannade och hon som körde asgarvade åt våran lilla fotoshoot.

Mio fick present av barnavdelningen, men som vanligt var det snöret som var det bästa och denna gång var det rött snöre, vilken lycka! Sen fick Mio en barbapappa filt av oss eftersom hans andra lilla gosefilt förmodligen har kommit med i sjukhustvätten som går till Västervik...by by filten. Sjukgymnasten Monica kom och tog kort på hela familjen, jättefint... förutom att jag ser ut att tagit någon form av lugnade medel, Ola ser ut som en massmördare (vilket han gör på alla kort) Molly gjorde något annat utom att kolla mot kameran och då var det bara lilla Mio kvar som satt där som ett litet ljus. Men det blev fint ändå...inte lätt att hålla rätt på en helt galen familj.

I kväll när vi var nere och nattade gossen så gjorde han nya framsteg, han skulle prompt ligga på rygg på en kudde och då minsann kom armar och ben i gång, han trampade och trampade med fötter och ben samt att han lyfte upp benen och samtidigt så hade han armarna rakt ut och upp som han ville säga -Kom och krama mig! Han var på g kan man säga...kul att se honom så eftersom han inte rör på sig så mycket i det stora hela, men i bland släpper han loss=) Och han har skrattat åt det mesta och flesta och verkar tycka att livet ändå är rätt okej.

Så i dag blev det en glad dag!