onsdag, januari 26, 2011

Plötsligt händer det!!!

Oj oj oj dagarna fullkomligt flyger iväg...och snart är det VÅR!=)

Jag och Mio hänger för det mesta här hemma om dagarna, finns inte så mycket man kan göra, allra helst inte nu när det ännu är massa snö ute. Men nästa fredag börjar ett musiklekis som vi ska testa, det är för barn i Mios ålder med olika funkionshinder. Skulle väl egentligen velat börja på ett "vanligt" musiklekis, men ska ge detta en chans. Tycker nog det är lite jobbigt att gå på "vanliga" öppna förskolan, folk ska ju alltid stirra ögonen ur sig och ställa massa frågor...men det kanske man själv också hade gjort!? Huvudsaken är ju att Mio tycker det är skoj!

Men vi ligger ju inte och dräller i soffan om dagarna i alla fall, utan vi fixar och donar lite och går till dagis mm mm. Och visps så har en hel dag gått...bara sådär! Mio gillar verkligen gåstolen, han sitter/går i den varje dag...nu går det ju även framåt också=) Han vänder och slänger sig åt alla håll och kanter, så man får se upp! Förut så kunde man lämna honom i sängen utan att känna någon oro för att han skulle ta sig därifrån, men nu ska man inte vara så säker på att han ligger kvar där man lade honom=) Han sitter nu också väldigt stadigt, inte helt själv, men betydligt bättre än tidigare. Jag tycker även att hans sneda rygg blivit något rakare, han är ju ännu formbar så att säga och med mycket sitträning och ståskal så blir det bättre och bättre. Det går framåt med andra ord!!

För att inte "tala" om talet...=) Han snackar mer än någonsin och härmar minsta lilla grej, både på tv, musik, Mollans dataspel och när vi andra pratar...låter kul och härligt=) Nya favvogrejen är mobiltelefoner, och då snackar vi riktiga alltså...det ska tryckas, fixas och tuggas tills min stackars mobil är alldeles geggig och slemmig...i dag skulle han lyssna på en och samma låt på min mobil om och om igen, tröttnar tydligen aldrig. I dag har vi även kört en rejäl uppiffning med bad och klippning, inte klokt vad hans hår växer! I morgon är det dax för den andra av fyra sprutor med RS-virus vaccin, eftersom Ola har jättemycket på jobbet så får jag med hjälp av Mollan åka ner till sjukan själv med Mio och ta sprutan...hua, hoppas det går bra! Får passa på att ta en vikt och längd när vi ändå är på plats vid vågen, skulle tippa på att han passerat 10 kilo faktiskt och säkert en längd på strax över 80. Vi får se, spännande!=) Kläderna börjar onekligen blir lite strama i stl 74/80.

Annars då...jo jag väntar på att mina nya vårgrejer ska komma på posten, en ny grön vaxduk från Greengate blev det och lite andra småprylar som jag ska piffa upp hemmet med nu till våren=) Alltid skoj att förnya sig lite!
Sen har vi haft fikabesök av Mios kompis Charlie och hans mamma, alltid kul med lite fikabesök också=)
Sen så hände en annan rolig sak, jag VANN en liten tävling på min kompisbloggares blogg=) Hon är extremt duktig på att virka, och då snacka vi inte bara virkade vantar eller så, utan massa andra skojiga virkade saker som ex små bakverk, figurer, superfina mössor mm mm. Jag vann två jättesöta grytlappar=) Kolla här! Sånt blir man glad av=)

En annan sak har också hänt...JAG VAR OCH TRÄNADE I GÅR!!!=) Det är ju som dom säger, plötsligt händer det!!! Och kanske händer det igen...;)

Ska försöka få upp lite bilder senare i kväll, nu väntar spisen!

Kram från mig