torsdag, februari 10, 2011

Mjuka armar och ben - CHECK Hjärnskakning - CHECK Alla ♥ dag - CHECK Odd Molly - CHECK

I förra veckan när jag var hemma med en hjärnskakad Mollan så åkte Ola med Mio på ortopedbesök, Dr Åstrand vart glatt överraskad över att Mio blivit så otroligt rörlig och mjuk i kroppen!! Ortopeden kommer hit från Karolinska en gång i halvåret så det händer ju mycket mellan gångerna.

Vi märker också tydligt att Mio blivit både starkare, mjukare och stadigare i hela kroppen...med endast lite lite stöd av mina händer så sitter han själv helt upprätt på golvet, lite vingligt blir det ibland, men det är väldigt bra träning!
Masken går det också väldigt bra att vara utan nu igen, tjohoooo för det, bra mycket enklare att gå i gåstolen utan en efterhängsen slang!

Vilken kille!!

Nu här näst väntar vi på det nya bordet som Mio ska ha när han är i sitt ståskal, han är ännu lite lite för kort för det bordet, men det fixar dom på hab genom att höja skalet en aning. Skönt att slippa stå och hålla i honom hela tiden, nu kan han lättare vara med när man är i köket, lagar mat eller bakar (för jag står ju vid spisen hela dagarna;) Som det är nu kan man inte och man SKA inte lämna honom, för då puttar han alltid sig bakåt...eller framåt!! Livsfarligt!

Nästa vecka kommer äntligen logopeden hit och kollar Mios sväljfunktion, vi ska testa att ge honom olika saker att äta och se OM det verkligen funkar att svälja ner maten... Som jag berättat tidigare så vet vi ju inte om han kan svälja, kanske beror det på all luft som går in genom nästan och sen ut genom munnen, skulle kunna liknas med att stoppa ut huvudet genom fönstret när man åker bil i 100 km/h samtidigt som man tuggar i sig en macka eller dyl=) Eller så kan han inte...eller så beror det på att han aldrig fått chansen!
Men i går var det i alla fall ett hallelujah moment när Mio fick smaka på innehållet i en mumsmums, vanligtvis brukar han spotta och fräsa åt allt ätbart, men fluffet i mumsmums gick tydligen bra för han började smacka=)) Så det är bara att fortsätta!

Mollys är tillbaka på dagis och därmed tillbaka i både pulkabacken OCH linbanan!!! I dag kom hon in och frågade om hon verkligen var tvungen att ha hjälm när hon åker linbana... Japp!! -Men maaammmaaa, (djup suck) det är ju inga andra barn som har hjälm när dom åker linbana!!! Nej, maby not, men man vet aldrig vad som kan hända... Fick jag välja så skulle hon ha hjälm jämt! Dagen efter incidenten på linbanan så slog hon först huvudet i dörrkarmen och sen snubblade hon på golvet...på ingenting! Hm...hon var nog lite dizzy dagarna efter. Så nu blir det hjälm, knäskydd, armbågsskydd, nackkrage, ryggskena ...finns det något mer?;) JAPP!!, vi kör en helvaddering uppe på de! Hönsmamma? Överbeskyddande? Neeeej då=) Hönshjärna jo kanske...

I dag var det hämtfika på dagis och jag hade fått order om att vara där klockan ett, det skulle bli några överraskningar hade jag fått veta dagen innan!!=) Och JAPP det blev de, först blev jag visad till det lilla galleriet där alla barn fått varsin låda som dom skulle göra något roligt och kreativt med, och tro mig när jag säger att kreativiteten fullkomligt flööödat! Där fanns bla Gotlandsfärjan, ett Ånglok, Discorum och Mollans konstverk...Hackebackeskogen i en liten låda=) Sötisar! Sen blev det fika, och som jag sagt tidigare så strider det mot alla lagar att äta något som ett barn bakat och allra helt som det då är chokladbollar....ja ni förstår säkert=) Men i dag bjöds det på så fina och goda semlor så det var svårt att stå emot, och som den sucker för semlor jag är så slank det ner en + den halva som Mollan inte orkade äta upp=)

Efter semlor och galleribesök bli man lite trött så därför gick vi direkt hem och knölade ner oss bredvid Mio på hans sköna madrass. Slökollade lite på datorn och gjord ett nytt försök att hitta en speciell pärla som jag behöver till det smycke som jag tänkt göra, men det verkar lönlöst...TILLS jag hittade allt jag behövde och letat efter i flera dagar, sen hittade jag även massa andra tillbehör på en annan sida, så nu är allt beställt och klart! Känner på mig att det kommer att bli något bra av det här!

Fick avslag på min polisanmälan mot säljaren på Tradera...jaha vad händer nu...INGENTING! Antingen får koftan ligga och skrota på golvet i min garderob (den är inte en värd en galge) eller så skickar jag tillbaka den och chansar på att jag får tillbaka mina pengar...vågat, men jag har absolut inget att förlora)= Har nämligen spanat in en så fin Grandmas Coat från Odd Molly i butiken Friendhs nere på Adelsgatan, fick en liten förhandsvisning i kväll på vårens nyheter... Man vill ju köpa allt när man går in i den butiken, som en dröm alltihop=) Men får vänta lite lite till...

Dock fick jag en present därifrån i går, av Ola=)Löööv Ola Löööv Odd Molly!

Barnen fick sina Alla ♥ dags presenter redan i lördags, paketen var ganska stora och mjuka, rosa papper med vita hjärtan på... Tyvärr får ni se dom en annan dag eftersom blogspot inte vill leka med mig längre i kväll och därmed inte ladda upp fler bilder)=

Nej men då säger jag väl gonatt här i från sänghalmen
och ger er alla en jättekraaaam som Mio säger;)