måndag, september 05, 2011

Rena rama blair witch project!!Ett gult hav av kantareller lyste upp skogen när vi lämnade den trygga stigen bakom oss för att istället krypa in under ormbunkar, gräs och sten...

...eller vänta nu...

Så var det ju INTE!!!
Jag, Molly, syrran och hennes familj åkte i väg på svampplockartur i söndags, det var en
syn för gudarna vill jag lova:)Och apropå gudar, så såg vi båda, jag och min syster, ut som nån katolsk präst då vi forcerade fram med varsin pinne i högsta hugg för att eliminera eventuella feta spindelnät med tillhörande fet spindel...


Så här, typ..fast med en pinne då.

Det påminde även om något taget ur filmen The blair witch project, då vi skrikande (mest jag) och viftandes med pinnar försöker irra tillbaka till bilen.
Men när vi äntligen hittade dom små svamparna, långt ner under massa gräs så fick vi nytt hopp, aha -det är så dom växer!! Så man måste alltså störtdyka ner under alla ormbunkar, gräs och skit...?! Äh, Nej tack säger jag då! Men i alla fall så började vi hitta svamparna och alla plockade och det började faktiskt kännas ganska så trevligt=) Det var då, då det hände!!! Jag får syn på en rätt stor svamp som står alldeles ensam under en ormbunke, aha den ska jag ha tänkte jag och böjde mig ner och tog tag i svampen, hm...vilken stor sten det låg precis intill...får liksom kila in fingrarna emellan stenen då, när stenen plötsligt får ögon och kollar upp på mig!!! Fan, stenen var ingen sten, utan en äcklig padda/stor groda! Kan bara säga att jag inte var något värst bra föredöme för våra barn som var med, med tanke på min reaktion... Alla barn blev lite lätt kinkiga efter ett tag och det enda dom ville var att fika (i bilen!), medan vi försökte med, -men vi ska bara hitta lite till, det här är ju jättekul barn!!

Trots detta så har vi inte gett upp, vi SKA hitta mer svamp!!! Men nästa gång ska jag ha vadarbyxor, handskar och en sån där hatt med nät som biodlare har, det kan man väl ha när man plockar svamp...eller?

Kram