måndag, november 30, 2009

Korvstoppning och tajta stödstrumpbyxor...

Det lackar mot jul kan man säga, snart december...på ett sätt känns det som om vi missat 7 månader av 2009, vi gick direkt från april till december?!

Får lite panik av att tiden bara springer i väg, när ska man "hinna" med allt man vill/ska göra? Att man MÅSTE putsa alla fönster innan man sätter upp julstjärnorna är ju ett måste i min hjärna, för Olas del är det inte så nödvändigt, men trots det så såg det i lördags ut så här=) En ny fönsterputsare är född!! Halleluja!! Det hör till saken att vi har ca 4 meter höga fönster och ett öppet hål mellan våningsplanen, inte direkt så mycket att stå på när man putsar mer än en skruttig stege och ett smalt fönsterbräde...eftersom jag är så höjdrädd (både när man tittar upp och när man tittar ner) så var jag inte så värst behjälplig utan fick blunda när jag skulle ge Ola en ny trasa. Nu behöver vi kanske inte ringa putsarfirman nästa gång, Ola var grymt bra på uppgiften.Efter rena fina fönster så kom stjärnorna på plats...Mio gosar sig i vagnen!

På 1:a advent var vi och hämtade hem lillprinsen för en dags permis, allt gick strålande och killarna kollade sport medans tjejerna var på julskyltning. Mio sköter sig fin fint och är glad för det mesta, känns som vi har fått lite rutin och det flyter liksom på. Visst kan jag känna lite ilska och avundsjuka när jag som i går såg massa barnvagnar på stan, men vad tjänar det till... man får helt enkelt vara glad för det man har och inte ledsen för det man inte har...

Mio har ökat i vikt igen, tror nog det var fel på vågen sist han vägdes, för nu väger han 6 240 kg och är 63,5 cm lång=) Han verkar klarar sig bra på Baby Semp och har nu gått från 155 ml till 165 ml, magen börjar bli tjock och go och därmed uppstår snart ett litet problem... kläder! Synd att det bara finns bodys med omlottknäppning upp till storlek 68, börjar som sagt bli lite svårt att dra en vanlig body med ynka två knappar i halsen nerifrån och upp...det blir liksom lite omvänt. Det går ju att ta bort masken och dra kläderna den vanliga vägen, över huvudet, men det blir lite mer krångel...och krångel vill man ju helst slippa=)

Vi har bestämt oss för att gå på jobbets årliga julfest, känns både kul och lite läskigt, det var ju faktiskt ganska länge sedan jag hade kontakt med jobbet. Vanligtvis så får man en bebis och så efter några månader så är det "lag" på att man ska besöka jobbet och visa upp det lilla tillskottet...så blev det inte denna gång, inte än i alla fall. Ja, så man är ju lite insnöad vid det här laget och som den festprisse man en gång var så känns det onekligen lite ovant att man snart ska ut i vimlet igen efter snart 1,5 års ide. Men det ska ändå bli skoj!

Nästa dilemma, VAD SKA JAG HA PÅ MIG??? Började med att prova de byxor som jag har i garderoben...gick inte så bra, eller dom gick på, men jag såg ut som en korv.. något har hänt med mina byxor!!! Fick en idé och det här är nog inget tjejer egentligen vill berätta, men jag bjuder på det här... gick till Lindex och frågade om dom hade strumpbyxor som håller in både rumpa och lår, nej svarade dom, -men vi har ett par som håller in låren och ett par som håller in rumpan...-så du kanske ska köpa båda? Ähhh nej tack sa jag och var tvungen att göra ett svårt val, rumpa eller lår, rumpa eller lår... jag tog lårstrumpbyxorna och när jag kom hem så var jag ju tvungen att prova om dom fyllde sin funktion, tog mig ungefär en kvart att åla på mig dom, men när dom väl var på plats så var det värt besväret=) Syrran sa att det var stödstrumpbyxor, men det struntar jag i, dom ska ju ändå sitta under byxorna. Kan i och för sig bli problem när man ska gå på toa, men det får bli ett senare problem.

Väntar med spänning på att Försäkringskassan ska höra av sig med ett beslut om hur många timmar vi får, det blir nog förhoppningsvis denna vecka, sen är det bara val av assistansbolag kvar och anställning av assistenter. Ingen lätt procedur, bara handläggningen av vårat ärende har säkert tagit tre månader, ska nog inte räkna med att allt är klart innan jul, lär säkert dröja till efter nyår med tanke på alla röda dagar och så. Men har vi väntat så här länge så kan vi nog vänta några veckor till.

Mollys adventskalender är äntligen klar och paketen är på plats, tack till mommo för ungefär hälften av alla paket=) Molly är eld och lågor och har väntat och väntat och sneglat på alla paket hela kvällen, så förväntansfull att hon somnade först klockan 22.15. När jag slagit in alla paket så fick hon välja vilket som skulle hänga på 1:a, helt omedveten om vad innehållet är...men som barn gör så valde hon det som var störst i högen.
I eftermiddag har Molly och Ola varit och julpysslat på dagis, det brukar vara jag som får äran, men i år så blev det pappa eftersom jag var hos Mio. Resultatet av pysslandet blev en smällkaramell och en dörrkrans, mycket fint gjort!

Trevlig 1:a advent till alla i efterskott!