tisdag, oktober 18, 2011

Fiiiiint!!!
Ytterdörren fick sig en upphottning i dag! Tur man har fantasi och onödigt mycket tid och pysselgrejer hemma!!;)

- Posted using BlogPress from my iPad

DAGIS TIME!!

I går gjorde Mio debut på förskolan Humlan, avdelning "Hagen"!:) Vi hälsade bara på i går och träffade alla fröknar samt rektorn, det kommer att bli så bra och jag är såååå glad:)) Fröknarna var supergulliga allihopa och avdelningen jättemysig, ganska litet, men mysigt!! Vi pratade om inskolning och så berättade vi om Mio, hur hans första år har varit och om hans sjukdom. Jag var så klart orolig för att dom skulle vara lite "rädda", men tvärtom... Dom berättade om hur dagarna ser ut på deras avdelning, om hur schemat ser ut och om vad dom gör. Det bästa vore nog om Mio gick förmiddagar, då är han med på de bästa bitarna så som morgonsamling med sångstund samt lunch, vilan/sagostund, men även utflykter mm.

Åh, det kommer att bli så roligt för Mio att äntligen få träffa andra barn mer kontinuerligt och få nya kompisar:)

I morgon ska jag och Mio åka för att träffa Hasse ortoped och gjuta ett sittskal till Mio! Jag har sedan länge "tjatat" om att få ett sittskal, men tydligen så är det inte så vanligt längre och dom har även tyckt att Mio sitter så bra att han inte har behövt ett. En annan anledning till att inte ha skal är att man tränar sittning och balans mycket bättre utan, det köper jag och Mio har ju faktiskt tränat upp sin sittförmåga och balans i stort sätt på engen hand. Bara det att han nu själv lyfter överkroppen från ryggstödet till helt upprätt läge är en stor bedrift av någon som varit stel som en pinne!!
Men i alla fall så ska han få ett sittskal nu av den anledningen att han ska börja på dagis och för att han då ska kunna sitta med på samlingen, på golvet utan att behöva sitta i en stol och känna sig utanför... Det var faktiskt en specialpedagog som föreslog detta och på så sätt fick jag lite back up med min önskan:) Greit!!

Så i morgon blir det på med oömma kläder för Mios del då det lär bli en massa kladd med gips och dyl:)! Spännande ska det bli, men förmodligen även några tårar och tandagnisslande från Mios sida, senast vi var där så fick han ståskalet och då var pappa med, men i morgon är det bara Mio och mami!:)

Nu ska jag Tradera lite mera, har sålt en hel del kläder...och dom pengarna måste ju användas till något nytt...eller hur!;) Happy happy!

Hej hej!


- Posted by Lotta using BlogPress from my iPad