onsdag, mars 17, 2010

Baka baka...många kakor!

Anledningen till att jag är så glaaad är att jag får tjejbesök i påsk, dom är i och för sig rätt små och kanske inte snackar så mycket, men jag ska i varje fall kolla in dom!!!=) Vi kan ju tävla i vem som dräglar, sova eller varför inte ha en skriktävling?=) Kommer att bli livat i holken, blir till att köpa upp sig på öronproppar för mammas del...hihihi. //M


Känner knappt igen mig själv nu när jag gått loss på ugnen...dom som känner mig vet att jag inte kan/vill baka, har alltid gillat att laga mat, men när det gäller bakning så är det min mamma som fixar sånt. Men nu som sagt så har jag gjort debut på bakfronten...att jag inte testat det tidigare, måste säga att jag lyckades första gången=) Än så länge har jag bara bakat kladdkakemuffins, inte så avencerat tycker väl ni då...men det är det god start för en nybörjare. En som var snäppet gladare än jag (trots att jag jublade när jag tog ut plåten och insåg att allt gått bra) var Mollan, hon älskar att baka!! Så i fortsättningen kommer här bara att serveras kladdkakemuffins=) Tyvärr finns det inge bildbevis eftersom kakorna är uppätna;) Några gav jag till gulliga Anette som är hos Mio i natt och den sista ska jag äta NU!!


Allt fix och trix på övervåningen med målning och möblering är i stort sett klart, lite småjusteringar kvar bara. Blev så mysigt att man bara vill hänga där hela tiden, skönt med ett eget tillhåll sen när assistenterna börjar på riktigt. Vi invigde tv-hörnan i lördagskväll med att se på melodifestivalen, hela familjen Bröms/Pettersson...Mio somnade som en stock i ena soffhörnan, så jag tror att soffan är godkänd=)


Det uppstod ett litet missöde bara när soffan skulle bäras upp, vår trappa är liksom lite för smal så det blev lite skrap här och där...får väl spackla och måla på lite färg så löser det sig också.


Mio var hemma nästa hela förra veckan och hela helgen, det går riktigt bra, fast det är jobbigt också...man kan inte riktigt slappna av, fast det tar väl lite tid att vänja sig. Ska bli sååå skönt att slippa sjukhuset i alla fall, det är ju mer eller mindre kaos där jämt nu för tiden...skulle kunna berätta hur mycket som helst om den biten, men det är inte rätt forum...men ni som läser tidningen vet på ett ungefär vad det handlar om! Det är djävligt tråkigt rent ut sagt att man drar in på sådana viktiga saker som sjukvård...

Mio är som vanligt väldigt pigg och glad, skönt att han mår så bra trots allt, han verkar nöjd med tillvaron. Det händer så mycket just nu så jag vet knappt vad jag ska börja...han bubblar och pratar mer och mer för varje dag och högt ska det vara, inge fel på stämbanden i alla fall;) han plockar saker när han ligger på sida på golvet och har även förflyttat sig i gåstolen (ytterst ytterst lite, men det rörde på sig!!) I kväll duschade jag och Mollan honom nere på sjukhuset, han fick låna kompis Charlies duschstol, det var en hit ska jag säga...så det bli att införskaffa en sån stol att han hemma, lätt var det också om man bara vill spola av lite och inte släpa fram baljan=) Efter badet när Mio låg i sängen så såg jag att han började gunga från sida till sida, till slut så kom han över på ena sidan och tog sin bitring...han vet vad han vill och han kämpar! På tal om bad så var vi och bubblade oss i sjukhuspoolen i fredags, såå skönt, Mio badade också och han tyckte det var hur nice som helst och Mollan hade laddat hela veckan och köpt simglasögon och lånat ärmpuffar...så det får vi göra fler gånger! Måste tilläggas att även jag badade (har bildbevis), men det var ju 33 grader så vem skulle inte vilja ta ett dopp i den poolen?!


Snart är det påsk, vet inte vad vi ska göra än...hoppas på att vi har någon natt assistans så Mio kan vara hemma. Vi är bjudna på påskmiddag hos min faster och farbror, skulle vara trevligt, men vi får se hur det blir. Mina vänner Monica och Marie samt Maries små twins kommer hem i påskhelgen, vi har inte träffats på år och dar...så kanske blir det bara häng hemma med dom hela helgen=) Har ju inte ens träffat dom små liven än, men jag är väl uppdaterad med bilder på FB.

Mommo blev helt tårögd när hon fick se dessa bilder på Mio, hon tycke att han liknade moffa så mycket...och det stämmer vill jag lova, en liten minimoffa=)

Det är inte långt kvar till Mios 1-årsdag, säger bara...shit va tiden gått fort, hoppas att allt med assistans är klart då och att vi lämnat sjukhuset bakom oss...skulle vara den bästa presenten för Mio...och för oss.


Kram Lotta P, med mjöl på fingrarna!


P.s Jag har lagt till en ny länk som heter Album, där kommer jag att lägga upp fler bilder!