fredag, september 16, 2011

Man kan vara smart, även fast man inte kan gå!!!

Tänkte på en sak...bara för att man har ett barn som inte kan gå, så betyder det väl inte att han måste lära sig massa saker som man normalt inte gör med eller lär en 2 åring!! Om han annars är som vilken 2 åring som helst...nyfiken på allt, börjar prata, kastar saker i golvet mm mm...
Det är konstigt att man automatiskt ska gå efter någon slags mall som alla barn med funktionshinder SKA följa!? Oavsett vilket funktionshinder man har... Alla som inte kan gå ska lära sig stödtecken!
Alla som inte kan gå ska lära sig spela olika dataspel där man ska använda båda händerna när man spelar, två olika kontroller...först träffa rätt med pilen för att sedan trycka med andra handen på den andra knappen, och då hoppar gubben upp på skärmen...vilken 2 åring har en sådan simultankapacitet?!

Just nu så fullkomligt öser det in kallelser, tider, datum hit och dit från olika instanser...och eftersom vi inte har haft ett barn med funktionshinder tidigare så har vi ju heller inte en aning om vad som gäller och går naturligtvis på dessa möten. Men tur är att man själv vet bäst vad som är bra för sina barn, för annars skulle man nog ha en fulltecknad kalender.

Det är redan allt för många som sagt, -Mio kommer aldrig kunna göra si eller så och han kommer aldrig att kunna bli av med sin maskin eller han inte kan svälja...det ena med det andra...ditten och datten. MEN, vad har hänt??! Allt som sagts har varit fel, och om det sen tar lite längre tid för Mio så får det väl göra det då, det viktiga är ju ATT det händer! Och man kan faktiskt vara smart, även fast man inte kan gå!!!

Så dagis räcker nog gott för Mio, tror han kommer att bli så nöjd och han kommer att lära sig många roliga och bra saker där:) Sen blir det nog ett bad i basängen lite då och då, men sen får det nog räcka! Att försöka leva så normalt som möjligt och låta Mio följa med på så mycket som möjligt av det vi gör, kommer nog att göra honom till en ännu gladare och ännu klokare kille!
För den här killen ser väl inte helt crazy ut!!;)- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Fältgatan,Visby,Sverige