fredag, januari 27, 2012

Kan visa något annat istället...

Det blev, som ni märker ingen bild på mamma i baljan...
Så här var det...jag fick en IPhone av Ola och då var man tydligen tvungen att byta till ett microsim, lite larvigt, men okej. Jag ringde Tele2 och beställde ett (för övrigt har jag nog inte ringt dom en endaste gång sedan jag skaffade min första mobil med samma nummer som jag fortfarande äger, och det var 1996=) men i alla fall så skulle de ta fem arbetsdagar, (hur det nu kan ta så lång tid för ett vanligt brev att komma fram?!)...det gick fem dagar, en vecka, en och en halv...då ringde jag och fick veta att microsimet var skickat några dagar tidigare!!
Det hade i alla fall inte kommit så dom skulle skicka ett nytt, vid den tiden var jag rätt trött på att vänta och fick tipset om att man kunde klippa till sitt egna microsim genom att använda sig av en mall som fanns på nätet! Lät ju väldans bra, bara de att jag inte orkade koppla in skrivaren och hålla på och mikkla, så därmed tänkte jag att hur svårt kan de va att klippa till sim kortet på fri hand?! ...tydligen var det väldigt svårt, för det tilltänkta microsimkortet bidde inge bra alls)= ...det blev mer ett väldigt litet pytte microsim... så så var de me de!

Shit tänkte jag, vad har jag gjort!!! Vad ska jag nu ringa med!? Jag började rota efter Mollan mobil, hm...vart kunde den va, precis vart som hellst, tänkte jag!! Efter mycket letande hittade jag den nedtryckt i Mollys hund (mjukisdjur) Simons matskål!? Undrar om han beställt just en rosa Sony Ericsson till kvällsmat... Ur med simkortet och i med det i min telefon, upptäcker att det är ett sånt man måste ringa upp och fylla på med pengar, suck!! Kommer på att Molly fick ett påfyllnadskort av farmor i present (förlåt Mollan, jag ska betala tillbaka!=)...hon märker ändå inte de, hon är ju för tusan bara sju år! Inte hade jag en mobil när jag var sju, på sin höjd två kottar och en ask tändstickor ...så man kunde leka skogsbrand;) Ja, sen fick jag i alla fall igång telefonen och tänkte då lite för mig själv att vilken panik bara för att inte ha en fungerande mobil, skulle det va hela världen om jag inte hade haft det i några dagar?! JAAAAAAAAAAAAAA!!

Sen när jag ringt upp dom pengarna som fanns på kortet så orkade jag inte fylla på fler gånger utan använde då Mollans mobil för inkommande och Olas privata för utgående...liiiite jobbigt att gå omkring med två telefoner...och lite förvirrande!;) Efter ytterligare ett samtal till Tele2, som inte gjorde situationen bättre för min del...snarare mer irriterande. Tre dagar efter mitt tredje samtal till Tele2 dyker då äntligen mitt lilla microsim upp=) Sen tog det ytterligare några dagar för mig att lära mig hur man manövrerar en IPhone;)

Skulle precis skriva att det är därför jag inte kan visa någon bild, för att jag inte har mitt gamla simkort kvar...men så kom jag på att bilderna för tusan inte ligger på simkortet!!! Okej, jag kom inte undan med denna story då alltså... synd. Jag måste erkänna att jag inte är så särskillt smart för tillfället, vet inte vad det beror på...kanske har jag varit hemma för länge!? I dag tex när jag var hemma hos min systerdotter och jag sa att min nya IPhone hörst då dåligt när man pratar med någon, -Ja, det låter säkert bättre om du tar bort skyddsplasten som sitter för mikrofonen, sa Becca då... -Jaha, men vadå...så du menar att det har någon betydelse...? Okej...det blev faktiskt lite bättre, och det blev även bättre bilder när jag tog bort plasten som satt för kameran oxå! Är det verkligen nödvändigt att plasta in allt???

Men i stället för att se mig i en 90-liters badbalja så är det nog lite trevligare med dessa bilder!=)
Mollan i ishallen med klassen förra veckan, mamma var med och åkte också!=)
Tyvärr är detta enda bilden jag för tillfället lyckas ladda upp...nåt knas på linjen!!
Nu ska vi käka pizza=)
Trevlig helg!