måndag, december 21, 2009


Födelsedagen avklarad, mamma, syster Sanna och hennes barn Becca och Hanna var här och firade mig, tyvärr var min andra storasyster Lindas barn Kalle och Algot sjuka så dom kunde inte komma. Vi ville inte heller riskera att Mio skulle bli sjuk nu innan jul och därför var vi lite extra försiktiga med att träffa andra som är förkylda och snoriga. Olyckligt nog så blev alla i familjen utom Mio sjuka i torsdags, först Ola sen jag och Molly... Mio var hemma hela den dagen så vi har bara väntat på att han skulle åka på en förkylning också och i går började han bli lite hängig, i dag var han lite blek och syresättningen var lite lägre än vanligt, typiskt)= Det togs blodgas och CRP i dag som tack och lov inte visade någon större förändring, förhoppningsvis är det bara virus som går över av sig självt.
Nu får han vila upp sig några dagar innan det är dax för julfirande hos moster Sanna!

Efter vägning i dag konstaterades det att Mio gått ner lite i vikt, väger nu 6 250...så nu blir det påökning av maten, som tur var hade han i alla fall inte krympt på längden, tvärt om...65 cm=)

I dag har vi varit och köpt en gran, det stod fem trötta granar och lutade sig mot väggen på ICA Maxi, en av dom fick följa med oss hem. Den var jättefin...på ena sidan...den andra sidan var lite gles kan man säga, så den får stå in mot någon vägg tror jag...sen så var det typ inget barr alls på toppen, men vad gör det, den kostade ju bara 100 kr!! Med lite glitter, ljus och en enormt stor stjärna i toppen så blir den säkert jättefin...men det är klart, vi har ju inte stjärna i vår gran...vi kör på Olas tradition från Dalarna, det är tre stycken små flugsvampar (lovar att jag ska visa en bild). Var lite emot svamparna dom första åren, men nu är dom en självklarhet i vår gran=)

I dag ringde dom också från hjälpmedelscentralen och meddelade att Mio stol börjar bli klar, vi åkte dit med ena andningsmaskinen för att prova att den passade...såg riktigt bra ut och med lite tur så kan vi hämta den på onsdag. Alla lär vilja köra rally med Mio på julafton, bäst han får ta på sig åksjukeband=)

Nästa alla klappar är nu inhandlade och inslagna, blev ganska många, fattar inte hur det blev så...ska lämna förslag på att bara köpa till barnen nästa år (fast jag vet att det inte kommer att hända eftersom jag ÄLSKAR julklappar!!!)

Har dock varken tid eller ork att hålla på med massa julstök, men kan nog sträcka mig till att göra en silltårta och en varm brietårta med nötter och honung. Till Molly köpte jag färdiga pepparkakor med hål i för snöre samt en tub rosa kristyr, varför krångla till det när man kan göra det såååå enkelt? Båda mina systrar samt min mamma är sjukt duktiga på att baka och laga mat, så jag överlämnar det åt dom, men jag kan gärna provsmaka allt på julafton=)

Nu väntar vi bara på tvillingarna som kommer i morgon, och på tomten så klart!

GOD JUL!!