söndag, maj 16, 2010

Skattkistor åt folket!!

Efter en låååång sovmorgon som innehöll frucka på sängen av min käre sambo åkte vi på en tur med bilen. Eftersom vi inte varit på kyrkogården vid min pappas grav sedan vi kom hem från KS så var det väl på tiden att vi åkte dit, Mio fick aldrig träffa sin moffa, men fick i dag för första gången äran att besöka fina Halla kyrkogård. Molly insisterade på att vi skulle ta med fikakorg som vi kunde fika med vid moffas grav...hmm vet inte om man brukar fika på kyrkogårdar, men why not?! Blev dock fika i bilen eftersom det var så jäkla kallt!! Vi hade med oss rosa/vita rosor och Mollan hade ritat en teckning med henne och moffa på, moffas foderbil som han körde vid Fole Kvarnen fanns också med på teckningen...när Molly höll på att rita den i går kväll så frågade hon mig hur man stavar till VOLVO...jag stavade åt henne och när jag sen fick se konstverket så hade hon på hela långsidan av foderbilen skrivit VOLVO!! Hon har sett bilen några gånger och tydligen lagt på minnet att det är just det märket=)
Molly som vi andra saknar moffa/pappa väldigt mycket...Mollan är ofta ledsen på kvällarna och saknar honom så mycket trots att hon bara var tio månader när han gick bort. I går kväll la hon sig i soffan och tog med sig fotot på moffa, så låg hon där och pussade på kortet...hur gulligt och rörande var inte det tror ni...!

I dag på vägen ut till kyrkogården frågade jag Molly om hon vet vad som händer när man dör, då sa hon:
-Nej mamma, jag vet bara att man blir död och sen tappar man håret! -Jo just det, sen begravs man ju, -mamma är det en skattkista man begravs i då?

(Tydligen är det hennes uppfattning eftersom hennes moffa hade cancer och därför tappade allt sitt hår...så jag frågade henne -men pappa då, han har nu inge hår? -nej, men det är ju bara för att han själv har rakat av sig det...daaaaa.)

Ähhh nja svarade jag lite tvekande på frågan om skattkistan, eller jo varför inte tänkte jag sen och svarade -Ja, det är en kista och där i lägger man ju faktiskt sin skatt...så nog kan man kalla det skattkista då=)!

Molly har många funderingar kring döden just nu och det inte lätt att alltid förklara allt...brukar bespara henne från det som inte känns ok. Mitt tipps är att man först frågar vad hon vet för man brukar få så roliga svar tillbaka...som det här ovan=)

Innan vi skulle åka från kyrkogården så sprang Molly ur bilen och in på kyrkogården, så såg vi henne stå där och krama och pussa på gravstenen...då kom det en tår i både mamma och mommos öga...
Död, gravar och moffa byttes ganska fort bort på hemvägen mot ett istället evigt tjat om att hon var tvungen att se och klappa en lammunge, och det var inte sen utan NUUUUU!!! Finns ju inte lamm i stan sa jag till henne, men tjatet fortsatte ändå ända in på ICA, där slutade dock tjatet tvärt när mamma mutade ungen med två chippapåsar + dipp! Tack älskade chips hylla!!

Om någon har något tipps om nån gård där man kan få klappa små söta lammungar så säg till! vill att min unge ska få se små lamm och andra djur som jag är uppväxt med på vår gård. Allt det där om kor, grisar och lamm är ju en självklarhet för mig...Vill ju inte att hon ska tro att mjölken bara kommer från ICA!!!

I morrn kl 11 kommer habiliteringsgänget hem till oss för en pratstund om div grejer, det är två sjukgymnaster samt en kurator som håller i allt. Får väl snygga till lite här hemma då...åtminstone dra ett eller två varv med damsugaren;)

Natti natti!!
P.s Måste säga att det är helt sjuuukt underbart med alla er läsare, närmar sig 18000 snart sedan oktober -09, fattar ingenting...kan allt mitt babbel verkligen vara så intressant...hihihi! Ställ gärna frågor om ni vill, om allt och ingenting...via kommentars länken.