torsdag, februari 24, 2011

Förvandling...

Det blir liiiiite lååångt mellan inläggen, sorry alla som troget besöker mig blogg med hopp om något nytt att läsa... Ska försöka shape up!!=)

När jag väl får till en stund att skriva så finns det ju så mycket att skriva om...men jag får sålla ur det bästaste!

Det största och märkligaste som hänt i veckan var när Molly en dag kom hem efter dagis och sa att:
-I morgon mamma, då vill jag ha fina kläder!
-Men Molly du har ju alltid fina kläder...
-Jo, men jag menar fina söta kläder som tjejer har, du vet strumpbyxor och kjol eller klänning!

Jag blev så förvånad att jag knappt visste vad jag skulle svara!! Som ni vet så är ju Mollan en rocker och det ska bara vara coola jeans (helst med en kedja som hänger i ena fickan=) till det någon av hennes t-shirts med KIZZ, Rolling Stones eller någon av de 43 (typ) tröjorna med döskallar!!! Så när hon helt plötsligt vill ha Hello Kitty strumpbyxor, jeanskjol med volang och Hello Kitty tröja så blir man ju minst sagt förvånad...men glad=)"En riktig liten raring oavsett vad hon väljer att ta på sig"!

Jag försöker varje dag sätta upp en tofs i hennes hår...om inte det går så gör jag ett tappert försök med ett litet litet hårspänne, men det går hon aldrig med på. Men i går fick pappa allt fixa både tofs och hårspänne!!?? Vet inte vad som gjorde denna vändning, men jag tycker det är lite mysigt att Mollan blivit lite "tjejig" igen=) Kan säkert vara så att något på dagis sagt något och sen har hon ändrat sig...det finns ju ett gäng med små prinsessor på dagis som ofta har kjol eller klänning, men Molly hänger nästan bara med grabbarna och bryr sig inte om lite skit under naglarna=) Men detta kanske gör att hon börjar leka mer med tjejer, för det är ju faktiskt bra att ha tjejkompisar också=)

Som i går tex när deras dagisgrupp var på studiebesök på en cykel och MC verkstad, dom flesta tjejerna tyckte den röda söta caben som var inne på service var väldigt fin och där satt dom alla på rad medan grabbarna och Molly kollade in en motorcykel som skulle meckas med...ha ha ha, hon är ju i och för sig uppväxt med ett riktigt crossfan i familjen så det är inte så konstigt att hon fallit för wrooom wroom, meck och skit under naglarna!;) Hon har tillgång till en liten mini motorcykel som hon brukar få mecka med hemma hos morbror Tobbe.

Så vi får väll handla lite mera tjejiga kläder nu i helgen när vi ska åka till Stockholm och SHOPPA!!=) Jag, Mollan och Becca åker på lördag till söndag, vi bor på hotell och kommer att hålla till i Barkarby, vilket innebär IKEA, Outlet som numera har öppnat en Odd Molly butik jiiipiiii=) Sen blir det förmodligen ett par leksaksaffärer! Skön helg med andra ord! Molly är upprymd och förväntansfull över denna lilla tripp med girlsen. Pappa och Mio har laddat upp med allt ätbart och kommer om jag känner dom rätt att tillbringa denna helg i lugn och ro samt en massa sport på tv:n! Alla nöjda och glada=)

I dag åkte vi än en gång ner till barn mott med Mio, hade Mollan med som hjälpreda, hon är väldigt hjälpsam och har koll på lillebror och underhåller honom under bilfärden ner. Det jobbigaste bara är när Molly tror att Mio ska kräkas fast han egentligen bara drar en jäsp, för då skriker hon från sin stol längst bak i bilen....-MAMMA MIO SKA KRÄKAS!!! STANNA BILEN!!! Då brukar jag reagera med en tvärbromsning, men nu har brukar jag ta det lite lugnt och fråga henne ett par gånger om hur Mio se ut osv och oftast är det ju inget alls... Har hänt (Pappa Ola läs inte detta) att jag tvärnitat både här och där, en gång mitt i en rondell...det är väl kanske inte så bra ställe att stanna på...

Tillbaka till Mios besök på Barn mott, i dag var det dax för den
tredje vaccinationen mot RS-virus, aj aj aj, stackars lilla pojk=( Det gjorde såååå ont och dessutom räcker det inte med en spruta nu när han är en så stor kille, nej TVÅ ska det va...en i varje av Mios ganska så spinkiga lår, där hade det nog varit lite lindrigare om han hade fluffig lår! Vi tog även vikt och längd, vikt 9300 och längd ca 83=) Det är bra för att vara Mio!

Mio har fått ett väldans humör och är en bestämd kille som vet precis vad han vill och inte får!! Sitter man i en gungstol så SKA det gunga...och det är hela tiden, det får absolut inte stanna en endaste sekund! I går kom syrran förbi med Algots gåstol, en ganska så upphottad modell av den vi haft sedan kusin Becca var liten, hon är nu 16 år, så vi behövde verkligen en ny modell. Det bästa är att Mio sitter som en kung i den eftersom ryggstödet är högre, så nu kan han dra runt en ny årsmodell;) Han är så rolig och en riktig busunge, vi är väldigt glada att han blivit en busunge=)

Jag får nu medge att jag tyvärr förlorat i min kamp om rättvisa när det gäller mitt tråkiga köp på Tradera, avslag på polisanmälan som jag väl inte direkt trott skulle hända något med, men kanske en tankeställare för säljaren... Inte dock det heller upptäckte jag när jag fick för mig att göra ett sista försök med att ringa henne och försöka avsluta det hela, hon svarade och det var väl ingen överrakning då hon inte tänkte ge mig mina pengar tillbaka...jag skiter i det där nu och går vidare, dock är det en sak som inte är ok och som gör det lite tråkigare att blogga...hon har kollat upp mig på något sätt och därmed hittat min blogg?!)= Fick mig några påhopp och hon sa meningar direkt tagna från texter i mina inlägg! Tråkigt men samtidigt lite kul att hon är så intresserad utav mig att hon tar sig tid att för det första hitta mig och för det andra -Hon läser mig blogg, tack för det...mer besökare åt mig;)

Natten till i dag gjorde jag ett kort som vi skickat till vår kusin som fyller 40 år på lördag, men efter som vi inte kunde komma på själva festen så bestämde vi oss för att göra ett väldigt speciellt kort=) Visar det senare eftersom vi gärna vill att han ska få se kortet före alla andra...;)

Nej nu blir det sängen så man är utvilad i morgon då jag ska gå på stan med sis!=) Mys de!

Ja då säger vi väl gonatt och hoppas vi bloggas en annan dag=)
Kram till er alla...nästan;)