torsdag, december 03, 2009

Bytt är bytt och kommer aldrig igen!

Vi fick byta rum i går, det är därför jag varit lite purken... Vi fick veta det förra veckan att denna vecka skulle Mio flytta från sitt egna rum som han bott i sedan han kom hem, till rummet brevid som vi nu delar med en annan familj. Inte mycket att säga till om, med tro mig när jag säger att jag försökt!! Inte så lätt att ställa om sig från att haft eget rum där man kan stänga om sig till att dela rum. Personalen är superbra och gör vad dom kan för att det ändå ska bli så bra som möjligt... men det är så klart en stor omställning och när man precis har kommit till ro med allt så ska man börja om från början med något nytt, inte helt okej... Vi hoppas på ett beslut från F-kassan snart så Mio kan få flytta hem.

Från något tråkigt till något väldigt roligt, det hände en helt otrolig sak i förrgår, vi var hos Mio på kvällen och Ola satt med honom i famnen, Mio kräktes och jag lade upp honom i sängen för att byta mössa och mask och när jag tagit bort den gamla masken så passade vi på att testa utan mask en stund (det brukar man göra för att se hur lång tid han klarar). Det gick en ganska lång stund innan vi kom på att vi skulle kolla klockan, vi blev båda så förvånade över att han inte sjönk i syresättning så vi bara stod där och glodde på varandra...efter att vi börjat ta tid så gick det tre minuter och inget hände, Mio var alltså stabil och andades på bra hela tiden. Till slut satte vi tillbaka masken, men inte för att Mio blev dålig eller andningspåverkad, utan för att vi båda blev så förvånade över att det gick så bra utan mask och lite skraja att kanske inte saturationsmätaren visade rätt värde (vilken den absolut gjorde). Man har ju för vana att titta på alla mätare och inte på Mio, man ser ju helt klart på Mio om han inte mår bra, men han såg ut att må hur bra som helst=) Han rör sig betydligt mer än tidigare, särskilt när han ligger på rygg, då tar han tag i fiskarna som hänger i mobilen och sparkar med benen...coolt. Jag ska försöka få till en filmsnutt som jag sen kan visa här på bloggen.


I går var det 10 år sedan jag och Ola träffades
, på en julfest med Ericsson där vi båda jobbade 1999. Så efter att vi flyttat Mio till hans nya rum så åkte vi och käkade på Ringduvan och sedan blev det bio, Luftslottet som sprängdes, bästa av Stieg Larssons tre filmer enligt mig. Molly var med mommo, dom bakade papparkakor hos syrran och sedan var dom hemma hos oss och lagade köttbullar och myste. Eftersom mommo inte fick igång tv:n...?! så blev det ingen julkalender för Mollans del, det blev förmodligen den första tv-fria kvällen för Molly på väldigt väldigt länge...men det gick ju bra det med=)


Det blev lite shopping i går också, julklappar och ett gym till Mio. Eftersom Ola för en gångs skull var med på stan så passade jag på att ta med honom till Vero för att få hans "smakråd" när jag provade kläder till julfesten...lämnade affären med en kasse, men tyvärr var innehållet inget som ska användas på julfesten...suck!! Får väl göra ett försök till i helgen, dock ska jag gå själv denna gång.

Mio har varit hemma i dag och mommo var här på en fika, Molly och mommo satt vid köksbordet och pratade när jag hörde Molly förklara följande för mommo:

-Mommo, du vet den där affären där borta vid ICA i stan... järnaffären, där kan man köpa hjärnor, men man kan även köpa en hel skalle om man vill.


Hallå!! Klart man kan köpa hjärnor på järnaffären, det fattar ju vem som helst!!!

Många varma kramar till min vän med familj, tänker på er.