onsdag, november 11, 2009

Ost på micron, sår på näsan och rossel i rören...

I dag blev det en sväng till vårdcentralen som ett litet avbrott från sjukhusmiljön, Molly har flera dagar klagat på att hon har svårt att svälja när hon äter, först trodde jag att det var för att hon ville slippa maten eller för att vi ofta pratar om att Mio har svårt med att svälja. Men i natt började hon hosta jättemycket och i morse hade hon fått feber.

Doktorn kollade, lyssnade och konstaterade att hon var rosslig i rören och fick nya inhalations mediciner. Molly har förkylnings astma, men har inte haft problem med det på väldigt länge. Besöket på vårdcentralen avslutades med hals och blodprov, lätt på en 4,5 -åring...NOT! Stark är hon ju också den lilla räkan, efter mycket tjatande och lockande med både godis och leksak från mammas sida så tröttnade tanten på labbet och tryckte ner bomullspinnen i halsen utan pardon...inge mjäk där inte! Sen var det BARA ett stick i fingret kvar, gick inge vidare, för Molly var redan helt uppskrämd och skiträdd för labbtanten, slutade med att dom fick visa på mig först...vad skulle jag göra, det var bara att sträcka fram fingret och se glad ut. Denna förhandsvisning hjälpte dock inte så värst mycket och även detta prov slutade med att den nu ganska tålamodslösa labbskräcktanten sulade tag i Mollys lilla finger och tog provet...åter igen, utan pardon!
Det får blir en vilodag från dagis i morgon och vänta ut det som i dagsläget bara verkade vara ett virus.

Mio dock är pigg och glad, inga sviter efter den något försenade 3-månders vaccinationen som togs nu i veckan, trots en spruta i varje lår så gick det rätt bra. Något annat som också var bra denna vecka var provet som mäter syret i blodet, värdet ska normalt ligga mellan 6-9 och Mio har legat runt 7-9, men nu var det nere på 6,8=)

Masken har dessvärre ställt till lite problem, eftersom den lätt hamnar lite på sniskan och ibland drar uppåt så kommer hans stackars lilla näsa i kläm...resultatet blev ett rejält hack mitt mellan näsborrarna. Han hade varit lite gnällig under lördags eftermiddagen och ingen visste riktigt vad det berodde på...det var först senare på kvällen som jag såg att det var lite blod under näsan och när vi tog bort masken för att kolla lite närmre så upptäckte vi att skiljeväggen mellan näsborrarna nästan var av, det var precis i vecket där masken slutar och jättesvårt att se när masken är på. Detta problem uppstår lite då och då eftersom det är svårt att få masken att sitta helt tätt samt att när Mio rör på huvudet så glider mössan och masken åt alla håll och kanter. Efter några dagar med suturtejp är nu såret helt läkt och ser jättefint ut.

Matpumpen funkar otroligt bra och det kändes som om han kräktes mindre nu under några dagar...tills i går när han kräktes 4 gånger under loppet av några timmar! Verkar dock inte som det påverkar vikten i någon större utsträckning för nu har Mio blivit en tungviktare och gått upp i 6-kilos klassen, vikt i måndags: 6 085 kg.

För att fräscha upp dom små risgrynen i Mios mun så tog jag med Mollys Byggare Bob tandkräm i dag och den var sannerligen uppskattad, Molly ville inte ha tandkrämen längre eftersom den smakar godis och då gillar ju tandtrollen den...låter faktiskt ganska logiskt!

Själv har jag i dag återupptagit ett gammalt intresse och därmed gått loss "rejält" med VISA kortet, har fyndat en väska, ett skärp och en väst till mig själv samt två tröjor och ett par byxor till Molly, allt detta för endast 169 kr! Katsching!!

Förvirringen verkar fortsätta... och veckans ERROR historia måste nog bli detta...


Bilden kom i ett MMS från Ola, x antal timmar efter att jag ätit frukost, med texten: Var du trött i morse??
Ni kan ju gissa vart brödet låg...=)

www.heltförvirrad.nu