söndag, november 15, 2009

Vilken helg!!!

Molly har varit så kass hela helgen, i fredags kväll började hostan på allvar och det slutade med att jag fick sitta med henne i knät framför en öppen terassdörr för att hon skulle få frisk luft... Ola var hos Mio hela kvällen och kom lagom hem till ytterligare en kräkunge, hostan blev om möjligt ännu värre under natten och jag somnade runt 03.00. Beskrev hostan för Mios doktor Maggan och hon sa att det lät som krupp, det håller fortfarande i sig och har därmed inte blivit särskilt mycket sova för någon i familjen...Eftersom det bara är virus så är det inte mycket att göra mer än att ge hostmedicin och sova med högt under huvudet. Blir off dagis i morgon också!

Barnen kör lite varannan kan man säga för Mio har haft en kanonhelg, vi var först lite skeptiska till permis i lördags eftersom Molly var dålig och kanske kunde smitta lillebror, men hon var och hälsade på honom kvällen innan hon blev sjuk så det hade nog ändå varit för sent. Så permis blev det från klockan 10-18 i lördags och som sagt så gick det väldigt bra.

Mio har för det mesta extra syre kopplat till slangen som går till andningsmasken, men i lördags öppnade vi inte ens syrgastuben=) Syresättningen ser man på en liten monitor som är kopplad till en mätare som man sätter på foten eller handen, 100 % är max och normalt värde ska ligga mellan ungefär 95-100. I går använde vi som sagt ingen extra syrgas och trots det låg Mios värde på 92-98, det är superbra! Synd bara att det varit skitväder så man inte kunde gå på promenad, har bara varit på promenad med Mio en gång sedan han föddes...

Det där med syragstuber förresten..shit va jobbigt det är, inte bara för att Mio måste ha det utan för att jag tycker det är väldigt läskigt med själva tuben, har dock vant mig lite, men kommer nog alltid att vara lite lite rädd... De tubar som vi för tillfället har hemma är de minsta som finns, innehåller 200 bar (säger kanske inte så mycket, bar är väl nåt slags tryck förmodar jag=), dom är i alla fall ganska små och ryms under vagnen. När Mio är hemma så kan vi därför inte ha ljus tända med tanke på brandrisken, men vad gör väl det när man har Mio och Molly som lyser upp=) Får väl ut och leta batteridrivna värmeljus, har väl kommit en hel del sånt på marknaden nu, minns när pappa var sjuk och hade syrgas...vi letade som dårar efter alternativ till levande ljus. Någon som har några tips kanske, så här till advent vill man ju gärna ha ljus ändå.

Det där med att tända ljust sitter ju i ryggraden för mig, så jag måste verkligen tänka till när Mio är hemma, vore ju tråkigt att bränna ner huset nu när det snart är jul och allt=)

I går kväll efter att vi återlämnat Mio i befintligt skick till sjukhuset så åkte vi hem och lagade mat (eller rättare sagt så var det JAG som lagade mat), det blev smarrig pasta med kyckling, kräftstjärtar och saffran, händer ju inte så ofta att både jag och Ola är hemma på kvällarna så vi passade på att dela på en flaska rödvin också=)

En BRA helg!!

Nu ska jag bara försöka sova bort dom svarta sopsäckarna som jag har under ögonen...om det är möjligt.

I morgon säger vi GRATTIS till gammelfarmor Elsa som fyller 101 ÅR! Det skiljer alltså ett halvår mellan Mio och Elsa...eller jag menar etthundra och ett halvt år!!