fredag, oktober 15, 2010

Snor, vind och vatten...

...eller var det SOL, VIND OCH VATTEN? Ja i vår värld är det i alla fall snor, vi har varit sjuka!!! Har jag kanske sagt det tidigare...;) Men kolla in bilden, visst börjar vi se lite piggare ut??!=) Nu har vi snart ojjat oss klara och hoppas dnuvan (snuvan på förkylningsspråk) flyttar någon annan stans!

Mollan har varit hemma hela veckan med undantag för tre timmars gästspel på dagis i dag eftersom det var den årliga fotograferingen, förra året råkade vi glömma bort fotograferingen...eller rättare sagt så kom Ola på det samma morgon och det blev då lite panikborstning av Mollys lockar och sen iväg...resultatet blev så här fint=)


Veckan har med andra ord gått i snor, host, tv-tittande och sovandes tecken...födan har bestått av sånt som fallit oss på läppen just för tillfället, typ ostbollar, godis, cola och andra "nyttigheter", inget smakar ju gott när man är sjuuuk!!. Ola och Mio har hållit sig på avstånd för att slippa våra bacillusker och har faktiskt -PEPPAR PEPPAR...klarat sig rätt så bra!

Jag har i veckan roat mig med att gå igenom gamla foton som vi har på ett externt minne, man glömmer nästan bort alla foton man har när dom inte sitter i ett album som på den gamla goda tiden...men det var tack vare syster Sanna som jag kom på att koppla in minnet eftersom jag skulle hjälpa henne med att ta fram lite svart/vita bilder som hon ska göra en fotovägg av. Bilderna beställer jag från ett ställe på nätet som heter Önskefoto, vi brukar även beställa fotokalender där i från med egna foton för varje månad, mycket uppskattad julklapp!

Som jag berättade tidigare så har jag redan börjat kolla runt lite på julklappar och har hittat massor av roliga webbshoppar, Tradera går ju också bra;) dom har ju inte bara begagnade grejer där...har faktiskt klickat hem en liten klapp till Mollan därifrån=) Ska ha lite framförhållning på adventskalendern i år tänkte jag och inte panik köpa alla små paket sista november, det blev en ganska dyr historia förra året när dom tänkta små paketen bara blev större och större... Jag letade först ihjäl mig efter en smart grej att ha paketen på tills jag kom på att sy en egen=) Lite pyssel, men det blev ändå ganska bra och nu har barnen en som håller massa år framöver!


Den här gjorde jag av ett gammalt lakan som jag vek dubbelt, sen limmade jag fast band uppe och nere, dom olika tygbitarna kommer bland annat från min pappas skjortor som vi sparade efter han gick bort (resterande tyg från dom skjortorna sydde jag ett lapptäcke av till min systerson Kalle=) Fint minne!!
Banden, lapparna och ringarna har jag köpt på Panduro Hobby, upphängningen fick bli en kläm galge från Åhléns som även ger själva stadgan åt kalendern.
Andra tips på paketkalender är tex att man tar ett band eller snöre som man sen fäster små klädnypor i, eller så kan man ta olika små strumpor som man syr fast på ett band...det finns en uppsjö av olika alternativ.
Sen finns det även massa olika webbsidor som säljer små roliga prylar att stoppa i kalendern, 10-15 kr/paket är ganska lagom tycker jag och på Muntra Myran finns det just såna små roliga presenter=) Märks det att jag redan börjar längta till jul eller!!??;)

Mer tips kommer, jag loooovar!!

Måste även berätta att Mio klarar sig så förträffligt bra utan masken nu på sistone, kan gå flera timmar utan problem...vi försöker även att ge honom smakportioner av olika saker, men det går sådär, får se vad logopeden säger när hon träffat Mio...det kanske inte alls är svälj reflexen det är fel på utan "bara" beror på att han inte är van. Förra veckan gav jag honom lite risifrutti när han var utan mask, men det höll på att gå illa när han satte ett ynka riskorn fel i halsen...eller jag vet faktiskt inte vad som hände, men han började i alla fall hosta och sen blev han lite blå om läpparna. Detta har dock hänt några gånger tidigare, men man blir ju lite skraj att ge honom något när det oftast slutar så. Jag tror han kan, men att han bara är ovan helt enkelt! Tänk er själva att äta något medans man kör bil i hundra knyck med huvudet utanför fönstret...okej, inte helt rätt jämförbart kanske, men kan tänka mig något åt det hållet.

Nej nu måste jag sova, ingen sovmorron i sikte än!!

God jul...;)