tisdag, november 23, 2010

Fine greja hos Matts och IKEA!!

Åh vad jag gillar mattor, skulle kunna köpa nya jämt...men det är ju ganska onödigt. Men man kan ju alltid titta på dom, ex här hos Matts Mattor i Borlänge har dom sååå fina mattor. Ska ju åka till Dalarna snart så då kanske jag ska göra ett stopp hos Matts och hans mattor=) Dom har internetförsäljning, så med ett enkelt klick kan man tex få en sån här juligt fin dalahästmatta hemskickad.
Så länge får jag nöja mig med denna som jag fyndade på Rusta i går för 199 pix. Det blev nästan jul med en gång när mattan rullades ut, så jag rullade ihop den igen och väntar nu snällt till helgen med allt adventspiff.


Denna tavla är en av många fina saker jag köpte på IKEA i lördags, köpte inte tavlan på en gång...först stod jag och velade i typ femton minuter...sen stod jag i kö i femton minuter för att betala alla saker... sen när vi packat in alla grejer i bilen så ångrade jag att jag inte köpte tavlan, så då sprang jag in igen och tack gode gud för snabbkassorna!! Tavlan passade ju helt perfekt över köksbordet=) Nu kan man både äta och lära sig alfabetet...på samma gång!


Det var som sagt massa massa folk på IKEA i lördags, men hade vi förväntat oss något annat en lördag och dessutom barnbidrag?! Svar: Nej! Sen hade vi sån "tur" oxå att dom just denna helg höll på med ombyggnad av varuhuset...jag blev helt förvirrad och lyckades hela tiden gå i motsatt riktning, alltså inte i pilarna på golvets riktning... Fick en hel del sura blickar från vissa, det är en grej som verkligen upprör människor, när man inte går i pilens riktning, ungefär samma sak som när man inte lägger upp den där pinnen på rullbandet i kassan på ICA ...

Ja det blev i vart fall några kassar med fina IKEA grejer, tur jag hade hjälp av barnens kusse Becca, annars vet jag inte hur det hade gått. Det enda Mollan ville var att leka vid dom där lekstationerna som finns lite överallt på varuhuset, men det var ju kö där oxå...så till slut var hon så trött på allt att hon somnade gott i vagnen (tur att jag hade lagt i några kuddar som jag skulle köpa=) Tänk va trött man måste vara för att kunna somna så här...


Det blev en låååång dag med tidig uppstigning och sen sängläggning, men alla var nog nöjda och glada. Vi fick en överraskning oxå, bästa Monica var där för att säga hej och hon hade med sig syster Marie och två små gobitar i form av Ingrid och Edith=) Molly hade tagit med sin röda läragåvagn som hon gav bort till tjejerna, gulligt av henne.
Vi tog en lunch tillsammans och snackade lite, kul att vi fick ses, även om det bara var en kort stund... Kommer att sakna er i jul tjejer!!)=

Ola och Mio var inte så intresserade av IKEA så dom gick en promenad, tog en fika och softade hela dagen. Lika bra det, tjejer är bättre på shopping än killar...det bara är så;)

Nästa tripp blir ju lite längre, vi ska åka hem till Dalarna nästa helg och hälsa på farmor och farfar mfl. ska bli skoj och spännande för Mio som aldrig varit där förut. Lite orolig är jag för bilfärden som tar ungefär 3 timmar, vet inte om Mio kan sitta i en bilstol så länge...det visar sig, vi får väl göra extra många stopp längs vägen än vad vi brukar.

Nej, nu ska vi äta risgrynsgröt med sirap och prickikorvmacka och längta lite mer till julen!

Kram kram