fredag, januari 22, 2010

Hej hå, hej hå...


En vecka till har gått och det är redan fredag IGEN!! På söndag blir Mio 9 månader, om 3 månader fyller han ETT år... vart tog tiden vägen? Det känns ju som om det var i går vi fick honom, men ändå som en evighet sen.

Det börjar slita på en att vara på sjukhuset så mycket, mest att behöva åka fram och tillbaka hela tiden...Men vi är nästan hellre där än här hemma bara för att slippa åka och lämna tillbaka Mio på kvällarna, det är jobbigast. Molly har varit en sån duktig tjej och stått ut med allt sååå länge, men nu börjar tålamodet tryta. Hon är ganska ledsen på kvällarna och längtar efter att Mio ska få flytta hem.

Annars har veckan varit bra och Mio mår bra, han är så rund och go och har tjockat på sig rejält=) Han sitter ganska bra nu, behöver bara hålla honom i armarna som stöd...okej, ibland dimper huvudet fram lite, men han har ändå rätt bra "huvudkontroll" som sjukgymnasten uttrycker det. Han har även fått ganska bra fart på armarna och gillar att äta på allt!!! Man får passa upp med vad man ger honom för leksaker att leka med, för allt åker in i munnen med en gång...han gillar mest att äta på paketsnören och på min sjal.
Bebisar är vanligtvis som små gummibollar, dom tar tag och håller i sina fötter mm, men Mio har ju lite svårt med såna saker så vi har övat och övat så att han ska få känna på sina tår...och nu kan han nudda med högerhanden på vänster fot och snart andra sidan också. Nu är han är mjuk och fin i kroppen mot tidigare när han var stel som en pinne...tack vare allt hoppande, bollande och många timmars gymnastik. Övning ger färdighet som dom säger...

Vi väntar på att få allt klart med assistenter, det tar ju sin lilla tid, men snart så... vi riktar in oss på att få assistenter klart till natten att börja med och jag tror att en av tre är tillsatta nu. Hej hå, hej hå vi hem till gruvan gå, trall lall lall la trall lall la la, hej hå, hej hå=)

Väggen på hallen är på gång, soffan till nya tv-rummet är beställd och Mios säng kommer nog i nästa vecka, det råder full aktivitet på Fältgatan just nu.

I onsdags var Molly hos frissan för första gången, det var veckan stora händelse och hon var eld och lågor. Ja, hon har klippt sig tidigare, men inte av ett proffs...utan av mig... och det har ju satt sina spår kan man säga. Eftersom Molly har såååå lockigt hår så var frisören var tvungen att platta hennes hår för att kunna klippa så det blev jämt och när han plattat det så såg man hur OJÄMNT det var...ops. Hon satt stilla i hela 30 minuter tror jag och sa inte ett ord, hon bara log=) Sen så skulle hon få välja en färg att ha i håret, men om man få välja mellan flera olika färger som rosa, blå och grön så kan man ju inte bara ta en...så hon tog alla. Molly var överlycklig när vi gick där i från, hon hade fått en klubba, en guldpeng tillbaka av växeln på två hundralappar och regnbågsfärgat hår.

I morgon blir det nog en promenad med Mio i vagnen och Molly i pulkan och på söndag slår vi till på en permis.

Trevlig helg! ♥