fredag, maj 14, 2010

Sommar JAAAA...raggisar NEEJ!!


Hinner inte blogga så mycket nu för tiden, har ju fått ett normalt liv igen=) Spela tv-spel, gå till dagis, sätta potatis, vattna rabarbern, fika och allt det där normala och roliga som man ska göra...det gör jag om dagarna.

Mio växer så det knakar tror jag, ser så ut i alla fall...vi matar lite på natten nu också så han ska bli extra rund och go...inte för rund, men eftersom han rör på sig mer och mer så behöver han ju mer energi. Sjukgymnastiken gör underverk, både armar och ben är betydligt mjukare och rörligare än tidigare och man ser en klar skillnad. Små framsteg blir stora grejer, -Åh kolla han kan lyfta armen över huvudet...och kolla nu när han lägger benet i kors över det andra...-Se nu plockar han upp nappen, helt själv! Varje sak är ett mer eller mindre ett halleluja moment, kanske svårt för andra att förstå saker som borde vara en självklarhet...men så är det!

Mio är så nöjd med tillvaron, han sådana bra rutiner som man nästan kan ställa klockan efter...somnar mellan åtta och nio på kvällen och sover hela natten och vaknar mellan åtta och nio på morgonen, glad som en lärka. Tidigare kräktes han nästan varje morgon och det var så jobbigt att bara stå pass och vänta på att det skulle dra i gång, men dom jobbiga mornarna är nästan helt borta nu=) Nu låter det ju nästan som om allt vore tipp topp...och det är det väl inte alltid, det beror på vad man jämför med...och det kunde faktiskt varit värre, det är sant...det finns dom som har det mycket värre!
Så alla som tjatar och gnatar om småsaker hela tiden borde tänka efter lite på vad det är man egentligen har...

Om tre veckor börjar Mollys lååånga sommarlov, hon ska vara ledig juni, juli och augusti!!! När hon sedan kommer tillbaka till dagis så ska hon börja på en ny avdelning, det finns tre avdelningar på hennes förskola...nu går hon på Pärlan, men ska börja på Diamanten. Hon har många kompisar som ska följa med från Pärlan samt att det är en fröken där som hon haft tidigare, så det kommer att bli kanon bra. Det är lite stort att byta till en avdelning där Molly kommer att vara äldst (fast minst=), dom kommer även att ha gympa och gå på led i sina gula västar till en gympasal lite längre bort...stort=)

Mollys bästa just nu är att åka inlines och skateboard, vi brukar åka några varv med våra inlines runt kvarteret på kvällarna och sen vill hon gärna gå till skateboard rampen som dom stora killarna, men då får pappa gå med...det är inget för mamma! Hon är duktig med skateboarden och har redan lärt sig några trick med den lilla minibrädan hon har=) Hon har sån energi den lilla räkan, svårt att hinna med i alla svängar...hon vill ju göra allt och helst på samma gång...tur att snälla kusin Becca varit här och aktiverat Mollan lite både i går och i dag, dom har spelat tv-spel och fotboll och haft riktigt skoj=) Sen har vi ju våra underbara grannar som ställer upp och hittar på skojsiga saker med Molly, i lördags kväll var dom på Solberga och badade...Molly tyckte det var sååå roligt, hon var helt slut efter och somnade klockan halv åtta!! Tack Sussie, Björn och Linus=)

I lördags var jag och Molly på stan och kollade in modevisningen och shoppade lite, syster Linda och hennes Kalle var också med, vi rullade vagn och var på Mc Donalds. Trist väder bara, rätt konstiga vädersvängningar måste jag säga...i lördags vantar och mössa på, i dag shorts och linne!! Molly och Mio softade ute i varsin vagn i dag när jag skurade trädgårdsmöbeln och jag fick plocka av dom plagg efter plagg för att dom inte skulle smälta bort i värmen...Mio hade i och för sig raggisar, sticktröja och mössa...nerbäddad i en dunåkpåse..lite over kill maby!!=) Man vet ju inte...det kan ju dra...=)

I morgon ska jag nog putsa fönster...boring! Oh just de..jag har möblerat om här hemma, nedervåningen som jag trodde var omöjlig att förändra har blivit helt...förändrad=) Bytte plats på matplatsen och soffhörnan, ska ta bilder och visa...sååå nice!

Nu tröttnade Molly på att jag bara satt och knapprade på datorn så hon somnade här brevid mig...rolig morsa man är da...får väl bära in räkan i sängen och natta både henne och mig själv.

Gonatt och kram till alla!

P.s Jag vet...det är lite snålt med bilder, men jag lovar att jag ska ladda batteriet och tömma minneskortet så jag kan fota lite mera;)