onsdag, april 14, 2010

En leiten sork med kepsen pa...

Har vunnit mina två första budgivningar på Tradera, en kudde och ett par Adidas fotbollsskor till Mollan för 109 kr...=) Tjohooo va kul de är med Tradera!!! Ola tycker att det är sådär...men han betalar och ser "glad" ut. Molly är i alla fall överlycklig att hon snart har ett par egna fotbollsdojjer!Jag har fler bud på gång, men vi säger ingen till Ola...inte än i alla fall;)

I dag har det varit HLR- (Hjärt och lungräddning) utbildning för alla assistenter och min kära mamma, jag skulle till tandläkaren och kunde därför inte följa, men det gick bra och alla vart godkända=0) Alla som ska jobba måste tydligen gå kursen och det kan väl tyckas vara en bra idé "i fall något händer" VIKET DET INTE SKA GÖRA!! Ola var också med och assistenterna fick även träffa sjukgymnasten Monica som gick igenom Mios gympa pass, passet ska göras minst två gånger om dagen.Med ovan nämnda vill jag därmed meddela att alla assistenter är tillsatta och vi är på GÅNG!!!! Som vi har väntat och kämpat för att Mio ska få komma hem och nu har vi till och med ett schema, bara en sån sak=) Så nu kör vi, let´s rock som Mollan brukar säga.
Kenneth är klar och jobbar redan sedan en tid tillbaka, han jobbar bara natt. Sen så har vi Jennie som vi haft introduktion med under några veckor men som nu är färdig att börja jobba, hon ska också jobba natt till att börja med sen även lite dag. Malin är så gott som färdig eftersom hon har vanan inne, hon var här i em och snackade lite med Mio och kollade hur matpumpen fungerar, Malin ska också först och främst jobba natt just nu med även dag framöver. Sen har vi Anna som ska vara extra resurs. Får inte glömma alla som frivilligt ställt upp som timanställda och som mer än gärna vill vara med lilla Mio. Det är ett litet skönt gäng som vi efter stor möda fått ihop! Det ska inte vara lätt...det är även en omställning att ha "massa folk springandes" i vårat hem;) men vi är glada att det går att lösa på detta sätt, för vi har ju ändå inget val som ni vet. Det här betyder att vi kan fortsätta med våra liv som vi hade för ett år sedan, jobba, träna, VARA HEMMA, umgås med vänner och familj och ha det gött i sommar! Sverige är ett bra land att leva i om man blir sjuk, men den där kassan som börjar med F kunde ju vara liiite littte snabbare...som jag sagt tidigare så kunde vi varit hemma i höstas reda om det inte var för all byråkrati och annat shafs! Nej shape up och jobba fortare!!

Det var de om de...

Molly har ju lärt sig cykla, bara så där, från att inte ens träffa tramporna till att bara helt plötsligt cykla i väg..Jag och Mio hämtade henne på dagis i förrgår och eftersom jag hade vagnen med Mio i så kunde jag inte även hålla i stången på Mollans cykel, så jag släppte den och lät henne traggla lite själv...sen bara cyklade hon i väg...och fort..och lämnade mig och Mio kvar med låååååååång näsa. Fick i sista stund hejd på den lilla räkosten och fick ha ett riktigt deeptalk om hur farligt det är med bilar, -men mamma, dom träffar ju bara här, så pekar ungen mitt på magen...då kände jag bara Oh my god, ska jag våga släppa ut denna lilla sparv på en cykel när hon tror att bilar är som bomull!!!!?? Nej nej nej, -du får cykla mellan vårat staket bort till Sussies mur, thats it! -Men mamma, måste du va så larvig, -Jag ser ju mig faktiskt för!!! F*n ungen är 5 år och en liten mört...en trehjuling borde räcka gott?! Men jag måste säga att det var väldigt strongt gjort att lära sig så fort, de är min tjej de♥.

Snart bara en vecka kvar till Mios 1-årsdag, så klart är jag jätteglad för det, men känner mig ledsen över att tiden gått så fort...det känns ju nästan som om jag missat större delen av året genom att bara vara ledsen, inte så konstigt kanske... Vi har fram till nu firat månader, men nu ska vi fira ETT helt år=) Mio är på topp, han är en piggelin som sprudlar av glädje och visar bara framsteg, han lär sig nya HÖGA ljud varje dag så snart får man skaffa öronproppar=) Jag tränar Mio i gåstolen varje dag och han tycker att det är kul att sitta i den, kanske inte var mitt mål...men vi får väl öva vidare. Om det är någon där ute som har en gåstol hemma till ingen nytta så kan jag kanske få kolla på den, skulle behöva testa lite andra varianter för att se om det finns någon som han sitter bättre i, helst en med rätt hög rygg. (maila mig i så fall på charlotte.pettersson@comhem.se).
Fram tills den tjugofjärde april ska här bakas och göras smörgåstårtor (mamma). Måste fixa vanliga tårtor också...undrar om jag ska ge mig på det själv eller leja ut det...?

Jag och Mollan var på bio i söndags, vi såg Draktränaren...mycket bra film måste jag säga, var helt såld. Molly innan filmen skulle börja -Mamma, jag säger till när lamporna släcks, för då måste du vara tyst...förstår du det? Oookej stammade jag till svar, det är ju jag som ska föregå med gott exempel, vad är det som håller på att hända? Börjar Molly bli min mamma och tvärt om? Moooooohaaaaaa..... Samma sak i dag när jag skulle till tandis och Mollan skulle gå med som sällskap (eller gå och gå, hon ska ju cykla överallt så det var bara att ta med cykeln i bilen så hon kunde cykla hela vägen till tandläkaren), väl vid tandis så fick jag först ett paket av Molly som hon gjort på dagis, det var ett jättefint armband som hon gjort till mig så jag inte skulle bli rädd och ledsen när jag var hos tandis...sött! Sen inne hos tandläkaren när det hela var över så la Molly sin lilla hand på mitt knä och sa -Mamma, du var såååå duktig i dag. Toppentjejen No1.
När vi gick ut därifrån i trappen ner så sa jag till Molly -Hu känner du att det luktar tandläkare ända ut här? -Luktar det tandläkare svarade Molly, jag tycker med det luktar som dammsugarpåsar...vad är det för svar, vad kan man relatera till dammsugarpåsar?? Roligt, men lite konstigt=) Efter alla bravader hos tandis tog vi en soft fika på Brödboden, två smörkringlor och en Cola tack!


Annars så är vi mest hemma, men åker fortfarande ner med Mio till sjukhuset på kvällen...det går faktiskt väldigt bra måste jag säga, Mio är duktig och van vid allt farande... Vi brukar bada honom innan vi åker hem för att slösa så mycket det går på sjukhusets vatten innan vi checkar ut;) hihihi... Så här såg det ut vid senaste badet...extra mycket flufffluff!Nu ska jag smyga in lite på Tradera en stund innan det är dax att sova...sshyyyy;)

Kram ♥