tisdag, april 20, 2010

Hello little sunshine!

Kan väl nästan säga att vi flyttat hem nu=) Vet faktiskt inte om vi ska tillbaka till sjukhuset något mer...eller vi ska ju dit, men Mio ska nog inte sova där. Han är inte utskriven ännu, men assistenterna är på plats och schemat är klart...sista introduktionen börjar i morgon och sen är allt klart! Tog bara si så där 6-7 månader!!! Vem hade trott att det skulle ta så här låååång tid att komma hem efter att man fått barn, dom normala 2-3 dagarna på BB blev nästan 1 ÅR! Ja ja...nu kanske man kan fortsätta leva lite "normalt" igen. I dag tex var jag och Mio till dagis och hämtade Mollan, sen gick vi till Länna kiosken och köpte glass och efter det så blev det lite sparka fotboll på A7-planen...rätt normalt ändå, så lite...men normalt.

Tre dagar kvar till Mios 1-årsdag, på fredag kommer farmor och farfar med båten och ska stanna över helgen. Molly längtar sååå efter att träffa dom, det var ganska länge sedan vi sågs. Mommo ska göra smörgåstårtor och kakor+bullar, syrran ska också baka och jag ska beställa tårtor från ICA Maxi=) (jag fick verkligen den jobbigaste uppgiften...suck;)

I går var jag och Ola på stan och shoppade loss ordentligt, presenter till Mio (och en till Molly också), sen var vi och käkade lunch på Ringduvan och avslutade med glass på hamnen när vi hämtat Molly på dagis. Mio var hemma med Jennie, han sov typ hela dagen eftersom han varit lite hängig sedan i lördags. Förkyld och febrig, dock bättre i dag... Konstigt om han inte lyckats bli krasslig när alla runt omkring är superförkylda, hoppas han är pigg och kry tills på lördag.

I går hämtade vi hem Mios stol från sjukhuset eftersom han ska vara hemma nu, stolen är lite klumpig att ta med fram och tillbaka, därför så har han bara haft den där nere. Jag måste säga att jag inte har varit så stor fan av den stolen förut, men nu när jag ser hur mycket Mio gillar att sitta i den så känns det lite bättre. Stolen kommer från hjälpmedelscentralen och är specialanpassad för Mio och hans maskin, det finns massa olika funktioner på den och är höj och sänkbar, Mio kan hänga med bättre och var i samma höjd som oss andra...sitta med vid matbordet och så. Inte så kul att bara ligga på golvet eller sitta i babysittern när man snart är 1 år! Men som sagt så ser den inte så kul ut...men det får jag väl vänja mig vid.

Molly hamnade lite utanför i helgen eftersom Mio blev lite krasslig, ville därför hitta på något med henne på söndagen. Vädret var ju uruselt, svinkallt och inte passande för en glass på hamnen som hon egentligen var sugen på...därför åkte vi först och hyrde film och sen hämtade vi mat på McD + massa godis, sen åkte vi hem och floffade på sofflocket och kollade film. Molly ville så gärna se den där filmen med bebisen som har stora solglasögon...?! Okeeej...-du menar Baksmällan? Japp, den blev det, inte så särskilt barnvänlig kanske...men vi asgarvade hela filmen igenom...båda två=))

Nej tillbaka till plock och städ...håller på att röja upp i nya gästrummet nu när vi väntar besök i helgen, det gick ganska fort att göra rummet till en avlastningsyta...;) Kläder, stege, påsksaker mm mm, men nu börjar det bli fint igen! Molly och Mio sussar så då får man passa på att fixa och plocka lite...

Tyvärr kan jag inte avslöja här vad vi köpte för presenter till Mio eftersom jag märkt att han brukar vara ute och surfa på min dator... ajabaja Mio!!!;) Ni får helt enkelt hålla er till tåls och kika in igen efter helgen!

Gonatt & kram till alla trogna läsare!